Sjećam se da sam izvadio nož, i ničega više

Najemotivniji su bili susreti s pastorkom Sanelom, koja mu je svakim ulaskom u sudnicu trčala u zagrljaj. Kečo je u svojim izjavama ispričao sve o sebi. 

- Od najranijeg djetinjstva živio sam u neimaštini i bijedi. Imao sam dva brata i jednu sestru, a živjeli smo s majkom, oca nisam zapamtio - kazao je Kečo, dodajući da je od malih nogu bio prinuđen da radi.

Kako je Junuz Kečo ubio ženu koju je volio

On je još 1971. osuđen na kaznu zatvora od osam godina, a sedam je izdržao u zatvoru u Foči, jer je tijekom obračuna ranio "izvjesnog milicionera Kovačevića". Majka mu je umrla tri-četiri mjeseca nakon što je izašao iz zatvora, sestra se udala u drugo selo. 

- Uglavnom sam bio sretan, a bio sam ubijeđen da se nikad neću oženiti. Tako sam mislio, jer sam godine proveo u zatvoru i mislio sam da nikome nisam interesantan - pojasnio je Junuz. 

Rasemu Fazlibašić upoznao je u selu tijekom 1982. godine, kada je došla u posjetu sestri. 

- Iako smo se znali kratko, Rasemi sam ponudio brak. Pristala je uz uvijet da sa sobom dovede i kćerku Sanelu, koja je tada imala tri godine. Bio sam presretan kada mi je to predložila, a iz razloga što sam znao da ja ne mogu imati djecu. Sad sam imao za koga živjeti, raditi i stvarati. Brzo sam zavolio Sanelu i činilo mi se da je volim više nego sebe. Najveću grižnju savjesti osjećam zbog nje, jer da sam nju, ako ne sada, možda u daljoj budućnosti, najviše uvrijedio - kazao je Kečo. 

Bračni problemi

U izjavi pisanoj rukom Junuz je opisao moment kada se nešto prelomilo u njemu, nakon čega je počeo krvavi pir.

- Tada sam Rasemi rekao, šta ćemo za "ono". Pod "onim" podrazumijevam našu internu tajnu, o kojoj ni pred ovim sudom neću govoriti. Moja majka imala je skromnu mirovinu, a ja sam imao neke ušteđevine, a bilo je i dukata koji su mi ostali od majke. Sve je to ona potrošila s Atifom. Rasema mi je samo rekla: "Tuži me Bogu, ništa ne možeš dokazati." Halilu sam kazao: "Dođe li kad Atif Bužo da noći ovdje", ljutito je odgovorio: "Niko ne noćiva u mojoj kući, a da ja ne znam." Odgurnuo me od sebe i dobio sam udarac po glavi. Sjećam se samo da sam izvukao nož iza pojasa, poslije toga se ne sjećam šta sam radio. Jedino se se sjećam još jednog udarca u glavu kada sam izlazio iz kuće. Kasnije sam saznao da me Halil udario nekim parmakom u glavu - pojasnio je Kečo, koji je iz kuće krvavih ruku pobjegao prema Tarčinu.  

Rasema "hodala" kao i prije braka

Prema Kečinim riječima, Rasema uopće nije vodila računa o djetetu.

- Ona je hodala kao i do tada, kao i u Njemačkoj, gdje je radila kao konobarica, a prije mene imala je četiri braka - kazao je Kečo.

Dodao je da je jedne noći u sitne sate, kada se Rasema već preselila zbog njihove svađe u kuću Halila Džambasa, otišao do kuće kako bi se s njom pomirio i kako bi se ona i Sanela vratile kući. 

- Nisam došao s namjerom da se s nekim razračunam. Pogotovo ne s Rasemom i Halilom. Nije mi jasno kako je Rasema mogla podnijeti tužbu za razvod braka - kaže Kečo, koji je optužio suprugu da ga je varala s Atifom Bužom, "funkcionerom SUP-a".

izvor: Dnevni avaz