Kada je nožem izbo Rasemu, Kečo pokušao ubiti i njenog ljubavnika

... izbo svoju ženu Rasemu Fazlibašić i Halila Džambasa. 

Kečo je u svojim iskazima na sudu često napominjao da je do zločina došlo jer ga je njegova supruga Rasema varala s Atifom Bužom, kojeg je, nakon što je nju ubio, pokušao likvidrati ispred njegove kuće.

- Kako je Junuz Kečo ubio ženu koju je volio

- Sjećam se da sam izvadio nož, i ničega više

Kao svjedok na Kečinom suđenju pojavio se i Bužo. 

- Radim u Skupštini općine Hadžići, a živim su selu Luke kod Tarčina. Živim sa suprugom i dvoje djece koja su stara 10 i 12 godina. Do travnja 1982. odnosi u braku s mojom suprugom Ševalom bili su dobri. Kasnije su se odnosi naglo poremetili, jer sam počeo mnogo da pijem, a Ševala je sumnjala da je varam - kazao je na sudu Bužo. 

U nastavku svog svjedočenja Bužo je rekao da je, bez obzira na to što je konzumirao alkohol, vodio računa o obitelji. U studenom 1984. u kafani "Barit" u Tarčinu upoznao je Rasemu, koja je tu radila kao konobarica.

- Tijekom prvog kontakta shvatili smo da smo dalji rođaci. Isprva smo se ponašali kao rođaci, a kasnije smo stupili u ljubavnu vezu - kazao je tada Bužo.

Početkom prosinca 1984. godine Bužo je sjedio sam u kafani "Barit" kada je neko na  njegovom "renaultu" izbušio tri gume, a on je kasnije čuo da je to Kečo uradio.

- S njim se nisam svađao, a često je dolazio kod mene u Općinu moleći za neku uslugu. Jednom je došao i zamolio me da ga odvezem do Lepenice, što sam i učinio, a on mi je nasuo goriva. Rasema je sredinom siječnja napusutila posao, a prije desetak dana otišla je u Gornju Bioču, gdje je zadnjih desetak dana stanovala.

S Rasemom sam zadnji put bio 20. ožujka 1985. godine oko 22 sata. S njom sam se zadržao kratko. Sljedeći dan krenuo sam opet do Raseme oko 17.30 sati. Kad sam došao pred kuću, vidio sam dosta naroda koji se okupio ispred kuće. Kad sam izašao iz vozila, rekli su mi da je Kečo nožem ubio Rasemu - kazao je na sudu Rasemin ljubavnik.

Lovačka puška

Kečo je, nakon što je ubio svoju suprugu, pobjegao prema Tarčinu. Jedne noći došao je do svoje rođake Zekije, koja je na ogradi okačila bijelu krpu koja je značila da nema policije u blizini. Ona mu je rekla da je za njegovu sudbinu kriv i Bužo koliko i Rasema. Rekla je da i njega treba ubiti te mu je dala lovačku pušku od njenog muža koji je radio u Iraku.  

Kečo se prišunjao Bužinoj kući te je, nakon što ga je vidio na ulaznim vratima, u njega ispalio jedan hitac pogodivši ga u grudi. Bužo je pao, a Kečo je još jednom pucao, ali ga je promašio. Nakon toga je pobjegao u šumu te je uslijedila velika potraga za njim.

Prijetio da će ubiti

- Rasema mi je pričala da je živjela izvjesno vrijeme s Kečom u braku, ali da ga je zbog čestih maltretiranja i premlaćivanja napustila. Za vrijeme naše ljubavne veze Rasema mi je pričala da joj Junuz prijeti da će je ubiti, čemu ja nisam pridavao neki značaj. Junuz je jednom došao u kafanu gdje je radila i nožem je prisilio da pođe s njim, govoreći da će je ubiti. 

Rasema je to sve prijavila miliciji, a ja sam se obratio zamjeniku komandira milicije Sabriji Hebibu moleći ga da upozori Junuza da ne prijeti Rasemi. Ovaj je obećao da će ga najozbiljnije upozoriti da to više ne čini. Rasema mi je često govorila da mi Junuz prijeti da će me ubiti - svjedočio je Bužo na sudu.

Izvor: Dnevni avaz