ŠIROKI BRIJEG Policija hvatala Marokance koji su ukrali Jettu u Mostaru, pobjegli u šumu

Migranti
sirokibrijeg.info

Službenici Policijske uprave (PU) Široki Brijeg u nedjelju navečer su prilikom redovne kontrole prometa u mjestu Trn, (Široki Brijeg), zaustavili osobno vozilo marke Jetta, bordo boje, bez registarskih oznaka, u kojem se nalazilo šest osoba koje su iz zaustavljenog vozila izašli te pobjegli u obližnju šumu.

Nakon kraćeg vremena, službenici PU Široki Brijeg su iste pronašli te ih sproveli u zgradu PU Široki Brijeg gdje je utvrđeno da se radi o stranim državljanima, migrantima iz Maroka.

Također, u 21 sati PU Široki Brijeg je zaprimila dojavu od strane voditelja smjene PU Mostar da je na njihovu području otuđeno osobno vozilo marke Jetta, bordo boje, bez registarskih oznaka. Zbog postojanja osnova sumnje da su gore navedene osobe počinile kazneno djelo 'Krađe', isti su za potrebe PU Mostar uhićene i zadržane u prostorijama za zadržavanje PU Široki Brijeg, dok su službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg na mjestu događaja izvršili očevidne radnje.  

Nakon izvršenog očevida, službenici PU Mostar su sa specijalnim vozilom 'pauk' preuzeli navedeno vozilo te ga prevezli u PU Mostar, a dana 19.10.2020. godine u 00.10 sati, službenici PU Mostar su preuzeli osobe lišene slobode na daljnja postupanja.

Također, tijekom vikenda na području Županije Zapadnohercegovačke, službenici Uprave policije MUP-a ŽZH su temeljem prijave građana zatekli sedam stranih državljana migranata koji su nakon izvršenih određenih provjera upućeni u Imigracijski centar, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.