ŠIROKI BRIJEG 'Pala' marihuana u Mercedesu njemačkih registarskih oznaka

Marihuana
Ilustracija

Postupajući u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga policijski službenici PU Široki Brijeg, u suradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga  iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Naime, dana 11.01.2021. godine 17:40 sati, u Ulici fra Didaka Buntića u Širokim Brijegu, postupajući temeljem operativnih saznanja policijski službenici PU Široki Brijeg, zajedno s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, zaustavili su motorno vozilo marke Mercedes, njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji BH državljanin a u kome su se nalazile još dvije osobe.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduju li zabranjene supstance, putnik u vozilu T. B. (21) iz Širokog Brijega potvrdno je odgovorio te je dragovoljno predao šest PVC vrećica koje sadrže zeljastu tvar koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, jednu aluminijsku foliju koja sadrži zeljastu tvar koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan džoint, što je od istoga oduzeto uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

O svemu navedenom izvješten je dežurni županijski tužitelj uz čiju suglasnost je na Općinskom sudu u Širokom Brijegu zatražena naredba za pretragu obiteljske kuće i vozila koje koristi T. B. (21).

Temeljem naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršena je pretraga obiteljske kuće i vozila koje koristi T. B. (21), tom prilikom nisu pronađeni drugi predmeti koje se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

U službenim prostorijama PU Široki Brijeg 28-godišnji vozač i suvozač iz Mercedesa saslušani su u svojstvu svjedoka na navedene okolnosti dok je T. B. (21) ispitan u svojstvu osumnjičenog na navedene okolnosti.

Po kompletiranju predmeta PU Široki Brijeg podnijeti će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv T. B. (21) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga  iz čl. 238. KZ-a FBiH, priopćeno je danas iz MUP-a ŽZH.