ŠIROKI BRIJEG Mostarac uhićen zbog "speeda"

Policija MUP ŽZH
Ilustracija/Hercegovina.info

Dana 12.03.2021. godine u 21 sat, na dijelu magistralne ceste M6.1 u mjestu Knešpolje, postupajući s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg zaustavili su i kontrolirali putničko motorno vozilo marke Renault, BH registarskih oznaka, koje se kretalo iz smjera Mostara a kojim je upravljao I. K. (28) iz Mostara.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance, I. K. (28) je potvrdno odgovorio rekavši da posjeduje određen količinu opojne droge „speed“, priopćeno je danas iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Isti je uhićen i priveden u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje su od njega, uz izdanu Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, privremeno oduzeta 2 (dva) smotuljka prozirne PVC folije u kojoj se nalazi tvar, za koju postoje osnovi sumnje da je riječ o opojnoj drogi „speed“.

U službenim prostorijama PU Široki Brijeg, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ-a F BiH, I. K. (28) je ispitan u svojstvu osumnjičenog na navedene okolnosti.

PU Široki Brijeg u redovnom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće Izviješće.