FOTO  SIPA uhitila tri osobe i zaplijenila drogu, novac, auto ...

Zapljena droge
SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 11.8.2020. godine, realizirali su operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u okviru koje su slobode lišena tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Županijskog suda u Sarajevu, službenici SIPA-e su na području Županije Sarajevo i Istočnog Sarajeva, pretresli tri lokacije prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 1250 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, 100 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, dva pištolja sa pripadajućim streljivom, četiri mobilna telefona sa sim karticama, jedno putničko motorno vozilo i određen iznos novca za koji postoje osnovi sumnje da je stečen izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe bit će predate u dalju nadležnost Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije.

O realizaciji navedenih aktivnosti, SIPA će pomenutim pravosudnim institucijama dostaviti odgovarajuće izvještaje.