SIPA uhitila 13 osoba u operativnoj akciji "Bjegunac"

SIPA uhitila 13 osoba u operativnoj akciji "Bjegunac"
Hercegovina.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i dalje provode operativnu akciju „Bjegunac“ (22.11.2021. godine) u okviru koje je do sada na području Bijeljine, Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Špionice, Pelagićeva i Orašja, uhićeno 13 osoba, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela „Organizirani kriminal“ u vezi s kaznenim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz Kaznenog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Tijekom dosadašnjih istražnih radnji u predmetu kodnog naziva „Bjegunac“ policijski službenici SIPA-e su otkrili i privremeno oduzeli 82,76 grama opojne droge „kokain“ i 27,19 grama smjese, te 5936.012 grama opojne droge „marihuana“, tri drobilice, jednu vagu, 170 komada sjemenke indijske konoplje, 105 komada tableta, streljivo - 82 komada, šet ručnih bombi, dva putnička motorna vozila, 21 mobilni telefon s pripadajućim SIM karticama, uređaj za ometanje signala, 1515 EURA i 1500 KM, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije, nad njima je u tijeku kriminalistička obrada, priopćeno je večeras iz SIPA-e.