SIPA na području Bugojna, Tomislavgrada, Posušja i Mostara lišila slobode šestočlanu međunarodnu organiziranu skupinu

...lišili slobode šestočlanu međunarodnu organiziranu skupinu koja je duži vremenski period „rasturala" drogu na području BiH, a oduzeta je značajna količina droge i oružja.

Pretresom objekata i automobila koje su koristile osobe lišene slobode pronađeno je, između ostalog, 910 grama opojne droge heroin, automatska puška 7,62 mm, četiri okvira za automatsku pušku, pištolj „browning", dvije lovačke puške, 857 metaka za automatsku pušku, 62 patrona za lovačku pušku, devet mobitela sa SIM karticama, 100 grama opojne droge „skank" i automobil.

Osobe lišene slobode, H.M. (1976.), F.Š. (1971.), E.Đ. (1973.), B.J. (1982.), A.K. (1975.) i B.B. (1990.), od kojih su dvije državljani R. Crne Gore, dosada su u BiH prokrijumčarile oko 26 kilograma opojne droge „marihuana", što su policijski službenici SIPA-e i dokumentirali operativnim radom.

Osumnjičeni su u nedjelju, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu iz člana 250. KZ BiH (organizirani kriminal), a u vezi sa članom 195. KZ BiH (neovlašteni promet opojnim drogama), predate Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje.

Posljednja uspješna akcija SIPA-e, čiji je cilj bio presijecanje međunar?dnog lanca trgovine opojnim drogama, izvedena je po naredbi Suda BiH, a uz asistenciju pripadnika Granične policije BiH, te MUP-ova Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovčke, Srednjobosanske i Herceg-bosanske županije.

Tim povodom, SIPA izražava zahvalnost partnerskim agencijama za doprinos u razbijanju organizirane skupine koja je krijumčarila drogu u BiH, poriopćeno je iz ove agencije.

Fena