ŠEST PRIVEDENIH Policija i građani hvatali mladiće s palicama, huligani se sakrivali i među grobovima

Palica u ruci
iStock

Mostarska policija je protekle noći uz veliku pomoć građana, privela šest osoba koje su se pripremale za novi huliganski pohod.

Radi se o osobama T.K. (20), R.B. (18), A.Z. (18), M.M. (20), V.B. (20) i D.I. (20), potvrđeno je za 'Dnevni avaz'.

Kako se saznaje iz Policijske uprave Mostar, više građana, stanara Franjevačke ulice im je pet minuta nakon ponoći prijavilo da se ispred ugostiteljskog objekta prekoputa Franjevačke crkve nalaze nepoznate osobe koje u rukama drže palice te da na glavu stavljaju fantomke.

Policajci su odmah reagirali, a dolaskom na mjesto događaja nepoznate osobe koje su zatekli su se oglušili o njihovu naredbu da se zadrže te su se dali u bijeg. Policiji koja je krenula u potjeru za njima upomoć su, ponovno, priskočili građani.

Tako su dvije osobe policajci odmah sustigli u Franjevačkoj ulici, a nedugo potom i dvije u ulici kraljice Katarine. Tijekom daljnje potjere, policajci su pronašli i posljednju dvojicu i to dok su ležali uz mezare u Liska haremu.

Zbog velike uznemirenosti građana, kao i mogućeg daljeg narušavanja javnog reda i mira šestorka je lišena slobode. Uz drvene palice i fantomke, kod njih su pronađeni kostolomci i bengalke, piše 'Dnevni avaz'.

Podsjetit ćemo kako je nedavno došlo do izgreda u naselju Opine gdje je skupina muškaraca palicama napala nekoliko osoba koje su sjedile u tamošnjem kafiću, a razbili su i staklo na kladionici. Jedna osoba je tada zadobila tjelesne ozljede, dok je osam huligana privedeno.