SERIJA KRAĐA U MOSTARU Mostarcu određen jednomjesečni pritvor

Mostarcu Saši.O jednomjesečni pritvor zbog serije krađa u Mostaru
Ilustracija

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 26.09.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenom Saši O., zv. „Buba“ (1978 .), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio Produljeno kazneno djelo „krađa“, priopćeno je danas iz Tužiteljstva HNŽ.

"Saša O. se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 16.03.2023. godine do 29.08.2023. godine,  sa ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist otuđivao razne artikle i to u osam pojedinačnih slučajeva i počinio kazneno djelo „Krađa“, na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: trgovina „Hercegovina Promet“, trgovina „Konzum“ u TC „Mepas Mall“, BC „G- Petrol“– Poslovna jedinica Mostar 2, BC „Hercegovina Promet“, BC „Energo Petrol“, TC „Bingo“ - poslovnica broj: 246, TC „Bingo“ - poslovnica broj: 254 i trgovina „Duga-tehna“. Budući da je Saša O. višestruki povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora, Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Saši O. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora  osumnjičenom", navodi se.

"Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela", stoji u priopćenju.