Senad Bužimkić, savjetnik ministra Alkalaja, našao se u središtu seks afere

Prostitucija
. U središtu seks afere našli su se Senad Bužimkić, savjetnik šefa bh. diplomacije Svena Alkalaja, i jedna službenica ovog ministarstva koji su zatečeni u ljubavnom zanosu u toaletu MVP-a!

Zaposlenici MVP-a nisu iznenađeni što je Bužimkić seksualne želje gasio na radnom mjestu jer je prije nekoliko godina bio suspendovan sa mjesta šefa analitike u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) zbog seksualnog uznimiravanja kolegica. Iznenađenje je nastalo više zbog mjesta na kome se desio strastveni susret s mladom kolegicom iz MVP-a, jer je kabinet ministra bio mnogo prikladniji za razmjenu nježnosti od toaleta. Upravo je seks u WC-u bio razlog da se povede istraga o nedoličnom ponašanju uposlenika MVP-a, a istražnim radnjama rukovodi osobno Haris Lukovac, pomoćnik ministra za opće poslove, koji ima zavidno iskustvo u ovom poslu kao bivši istaknuti pripadnik AID-a.

Dok je Lukovac tražio izjave od dvoje razuzdanih uposlenika MVP-a, mnogi su stali u obranu ljubavnika tvrdeći da je vrućih scena bilo i ranije, ali u kabinetu ministra Alkalaja, pa je tim povodom jednog dana u inspekciju došla i gospođa Alkalaj i obrušila se na njegovu tadašnju šeficu kabineta Eminu Merdan. Lukovac ovdje nije vodio nikakve istrage, ali je po Alkalajevom nalogu iz proračuna platio mjesečni telefonski račun Merdanove od 7.000 KM, što su kasnije utvrdili i državni revizori i evidentirali to u revizorskom izvještaju za 2010. godinu.

Prethodne godine revizori su se bavili ogromnim troškovima koje je rukovodstvo MVP-a napravilo zbog renoviranja toaleta, a sada je jasno da ulaganja nisu bila uzaludna jer se u tim prostorijama zaspolenici osjećaju više nego ugodno. Alkalaj je ovih dana pred Komisijom za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamenta BiH branio izvještaj o radu ministarstva a Lukovac mu je davao svesrdnu podršku pred poslanicima. S obzirom da se priča o seks aferi u MIP-u pročula i u drugim institucijama, jedan je poslanik zapitao kolegu je li Lukovac pomoćnik ministra za opće poslove ili za općenje?! Bužimkiću nakon skorog odlaska Alkalaja neće preostati ništa drugo nego da se vrati staroj ljubavi - muzici, i da nastavi davati časove harmonike osnovcima u rodnom Bihaću.

(Slobodna Bosna)