Seks skandal ministra: Ahmetović imao odnose s maloljetnicom

To je djevojka koju su u vrijeme kada se čulo za aferu i kada je Ahmetović javno pred kamerama prozvan za nju, tražili svi novinari u BiH. No, njena ispovijest, zbog Ahmetovićevih pritisaka i ucjena, nikada nije objavljena.  Zapisnik tužioca

"Avaz" objavljuje pravu istinu o Ahmetovićevoj monstruznoj strani, zbog koje je do sada ucjenjivan te je, stoga, i u svojoj stranci, SDA, i u RS postao marioneta za izvršavanje različitih političkih montaža.

Inače, Mersihina ispovijest službeno je zabilježena u Tužiteljstvu BiH, a zapisnik sa svim detaljima u posjedu je našeg lista.

Predmet Tužiteljstva BiH datiran je na rujan 2010., a Mersihinu priču, kako je ranije i objavljeno, početkom te godine zabilježio je i MUP RS.

U iskazu Tužiteljstvu BiH Mersiha je navela da je s ministrom sigurnosti "prvi odnos imala" dok je pohađala prvi razred Građevinske škole! Djevojčica je tada živjela u Bratuncu s nenom, koja ju je podvodila za novac.

Maloljetnica u iskazu opisuje da je u kontakt s Ahmetovićem došla krajem 2009. godine želeći uzeti 100 KM za mjesečnu stipendiju koja joj je dodijeljena nakon što je na jednom natjecanju izabrana za najljepšu Romkinju.

No, Mersiha, slušajući upute nene Mevle, nije po novac otišla ni u Općinu Srebrenica, davatelja stipendije, niti u bilo koju drugu instituciju, već u kafanu!

Faksimil zapisnika Tužiteljstva BiH o saslušanju Mersihe: Djevojčica jasno opisala kako ju je zlostavljao ministar sigurnosti

Susret u kafani

- Sadik Ahmetović me nazvao na mobitel. Tom prilikom rekao mi je da dođem u Bratunac, on će me dočekati u bašti kafića "Flamingo". Sadik me dočekao za jednim stolom gdje je sam sjedio. Kada sam sjela za njegov stol, pitao me je kako mi je u školi i neke opće stvari. Poslije toga on mi saopštava da je novčanik u kojem je taj novac u njegovom autu, te mi je rekao da krenem s njim do auta da mi to da.

Na to sam pristala jer mi je djelovao ozbiljno. Kada smo došli do njegovog auta koje je bilo marke "škoda", bilo je duže auto, zelene boje. Kada smo došli do auta, on mi je rekao da uđem u auto da ne bih čekala napolju i ja sam ušla. On je otvorio svoj novčanik u kojem je bilo baš puno para i dao mi 100 KM. Rekao je: "Baba je rekla da ja njoj završim posao oko zemlje, a da ja zauzvrat dobijam tebe za seksualne odnose"... - navodi se na početku Mersihinog svjedočenja o prvom kontaktu s ministrom sigurnosti.

Izvor: avaz.ba