Kako je ministar sigurnosti Ahmetović prisiljavao maloljetnicu na seks

Sadik Ahmetović, seks sa maloljetnicom

Sadik Ahmetović, ministar - to je bilo u prvoj godini Građevinske škole. Odnos smo imali šest puta. Pet puta u "škodi" zelenoj, a jedanput u "golfu IV". To se dešavalo ispod betonjare, tu je dolazio sa tom škodom i ulazio u to žbunje. To je bilo prvi put u prosincu 2009. godine, poslije još svaki mjesec dana, pet puta smo bili zajedno, svaki mjesec po jednom kad bi babi donosio moje stipendije....

Seks skandal ministra: Ahmetović imao odnose s maloljetnicom

Za stipendiju je neni davao po 100 maraka - ovo je dio iskaza Tužilaštvu BiH u kojem je Romkinja Mersiha M. još 2010. godine opisala svoje odnose s ministrom sigurnosti Sadikom Ahmetovićem!

"Skini se"

U nastavku ispovijesti o Ahmetovićevoj monstruoznoj strani i moralnoj nakaradnosti, zbog kojih je do sada ucjenjivan te je u svojoj stranci, SDA, ali i u RS, postao marioneta za izvršavanje različitih političkih montaža, Mersiha detaljno priča o lokaciji njihovih susreta, pa i o detaljima tokom odnosa, piše Dnevni avaz.

Posebno je gnusan dio u kojem Ahmetović djevojci koja je prvi razred srednje škole govori da "ne smije plakati kad je s njim, jer to vrijeđa njegovu ličnost". Prema svjedočenju, bilo je to dok ju je držao zaključanu u "škodi".

- Baba je rekla da ja njoj završim posao oko zemlje, a da ja zauzvrat dobijam tebe za seksualne odnose. Ja sam odmah pokušala da otvorim vrata i da pobjegnem, ali to nisam uspjela jer su vrata bila zaključana i on je rekao: Ne možeš izaći iz auta jer su vrata zablindirana. Ja sam počela da plačem, on je odmah upalio auto i odvezao nas gdje je betonjara, ali ispod nje, gdje se zavukao u jedno šiblje, jer nas tu nije mogla vidjeti policija koja osigurava Memorijalni centar. Ugasio je auto i odmah mi je rekao da se skinem i da se puno ne raspravljam.

Dalje mi je nastavio govoriti da ne pokušavam pobjeći iz auta jer će me uhvatiti policija koja će uvijek vjerovati njemu, a ne meni, na šta me prethodno ubijedio govoreći da ima dobre veze. Skinula sam svu garderobu, poslije čega mi je rekao da spustim prednje suvozačevo sjedište na kojem sam ja sjedila. On je, dok je sjedio na svom sjedištu, skinuo sa sebe samo donji dio garderobe i prešao na moju stranu, gdje se naslonio među moje noge - opisuje Mersiha stravično Ahmetovićevo napastvovanje koje je preživjela i bila prisiljena o tome šutjeti.

Također, u zapisniku policije manjeg bh. entiteta dijelovi svjedočenja mlade Romkinje koja je prisiljena na seksualni odnos za 100 KM stipendije, ponavljaju se.

Prijetnja da šuti

Opisujući detaljno kako ju je ministar sigurnosti BiH, praktično, silovao, Mersiha navodi:

- Izvadio je plavu kesicu s kondomom i zubima je otvorio tu kesicu, a ja sam za to vrijeme plakala i pokrila oči da ne gledam. Stavio je kondom i odmah krenuo sa seksom, koji je trajao oko 15 minuta. Bila sam zgrčena i plakala sam. Sigurno se sjećam da mi je nakon pet-šest minuta rekao: "Nemoj da plačeš, to vrijeđa moju osobnost." Bilo je još tih vulgarnosti i gadosti: "Što plačeš, treba da ti bude drago što si sa ovakvom osobom. Ovo ne može svaka da dobije i bit ćeš ti dobra p*****a." Kada je svršio, samo mi je rekao: "Obuci se brže, žurim." Odatle me odvezao sa autom iznad moje kuće nekih 20 metara i rekao mi da izađem iz auta. Tada mi je rekao da niko ne smije da zna, jer se to podrazumijeva, kao što mi je i baba rekla - dio je Mersihine priče koju su zabilježile bh. policijske i pravosudne instance.

"Želim da budu kažnjeni po zakonu i pravdi"

- Svaki put kada mi je davao stipendiju kao Miss Roma, sveukupno šest puta, nada mnom je vršio obljubu. To je svaki put bilo u istom autu i na istom mjestu i znam da je samo jedan naš seksualni odnos bio bez zaštite. Kada sam se prvi put našla sa Sadikom u "Flamingu", služio nas je konobar Jovica. Što se tiče ostalih kontakata, četiri puta mi je rekao da dođem na raskrižke kod semafora za Srebrenicu, gdje me pokupio, a zatim odveo na isto mjesto... Kada bi me Sadik odvezao kući poslije odnosa, moja baba bi meni samo rekla: "Daj mi te pare", znači da je ona znala da je meni Sadik davao novac. Poslije našeg posljednjeg kontakta, Sadik mi je nešto spominjao da kažem babi oko zemlje...

Osjećam se žrtvovano i molim vas da mi pružite zaštitu i uvjete za moj oporavak i dalji život. Želim da zločinci koji su počinili zlodjela budu kažnjeni po zakonu i pravdi... - kazala je Mersiha M. službenicima policije, Sigurne kuće i socijalnog rada koji su u veljači 2010. godine uzeli njen iskaz o tome kako ju je baba podvodila za novac, a među onima koji su je iskorištavali bio je ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović.