SEDAM GODINA POSLIJE Ljubušak uhićen zbog razbojništva iz 2013. godine

FUP privođenje
hercegovina.info

Dana 16.9.2020. godine službenici Federalne uprave policije (FUP) su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - nerwtvanske županije (HNŽ), u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenog djela 'Udruživanje radi činjenja kaznenog djela' iz člana  340., a u vezi sa kaznenim djelom 'Razbojništvo' iz člana 289. i 'Teška krađa' iz člana 287. KZ FBiH, lišili slobode jednu osobu iz Ljubuškog inicijala M.B. (1988.), a koja je od ranije poznata policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

Naime, lišeni slobode M.B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru sa drugim osobama 17. rujna 2013. godine, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, otuđio privatno motorno vozilo sa kojim se odvezao do zlatarske radnje 'Perla' u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare inicijala I.B., a nakon što je isti izašao i zaključao radnju. Prilikom izvršenja razbojništva, osumnjičeni M.B je vlasniku zlatare I.B. nanio pištoljem u predjelu glave tjelesne ozljede, a potom mu otuđio torbu u kojoj su se nalazile osobne stvari i određeni iznos novca, nakon čega se osumnjičeni dao u bijeg.

FUP privođenje

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Županijskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i privatnog motornog vozila, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ uz Izvještaj o izvršenim kaznenim djelima, stoji u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.