SEDAM GODINA POSLIJE Ljubušak uhićen zbog razbojništva iz 2013. godine

SEDAM GODINA POSLIJE Ljubušak uhićen zbog razbojništva iz 2013. godine
hercegovina.info

Dana 16.9.2020. godine službenici Federalne uprave policije (FUP) su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - nerwtvanske županije (HNŽ), u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenog djela 'Udruživanje radi činjenja kaznenog djela' iz člana  340., a u vezi sa kaznenim djelom 'Razbojništvo' iz člana 289. i 'Teška krađa' iz člana 287. KZ FBiH, lišili slobode jednu osobu iz Ljubuškog inicijala M.B. (1988.), a koja je od ranije poznata policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

Naime, lišeni slobode M.B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru sa drugim osobama 17. rujna 2013. godine, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, otuđio privatno motorno vozilo sa kojim se odvezao do zlatarske radnje 'Perla' u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare inicijala I.B., a nakon što je isti izašao i zaključao radnju. Prilikom izvršenja razbojništva, osumnjičeni M.B je vlasniku zlatare I.B. nanio pištoljem u predjelu glave tjelesne ozljede, a potom mu otuđio torbu u kojoj su se nalazile osobne stvari i određeni iznos novca, nakon čega se osumnjičeni dao u bijeg.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Županijskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i privatnog motornog vozila, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ uz Izvještaj o izvršenim kaznenim djelima, stoji u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.