SARAJKIĆEV ISKAZ Ubio je Kršu iz straha, mislio je da će on prvi pucati jer je stavio ruku u torbicu

Sarajkić i Šero
Avaz

Nihad Sarajkić, osumnjičeni za brutalno ubojstvo Anela Krše ispitan je jutros u 10 sati u Tužiteljstvu Sarajevske županije, saznaje portal Avaza.

Za Sarajkića će, kako se saznaje, biti predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora. On je, i u Tužiteljstvu SŽ, priznao da je ubio Kršu. Ispalio je 16 metaka, ali još nije točno utvrđeno koliko je pogodilo Anela.

Što je rekao

Avaz ekskluzivno objavljuje detalje izjave koju je Sarajkić dao tužiocima.

Ustvari, potvrđeno je pisanje Avaza da je razlog zašto je ubio Kršu - žena. Naime, Sarajkić je bio u emotivnoj vezi s Kršinom ženom - šerijatski vjenčani, a zbog prijetnji koje je dobivao dogovorili su se da se nađu i riješe probleme.

Kršo je s "suprugom" imao četvero djece, ali je njihov brak bio u krizi nakon što ga je ona prijavila za nasilje u obitelji, zbog čega je bio u pritvoru u Zenici, više od tri mjeseca.

Međutim, kada je Kršo saznao da je Sarajkić u vezi s njegovom "suprugom", on mu je upućivao prijetnje. Prijetio je i nevjenčanoj supruzi.

U iskazu tužiteljima, Sarajkić je priznao da je ubio Kršu. Kako je rekao, dogovorili su da se nađu na Vilsonovom šetalištu i riješe nesuglasice. Ali, kako je znao da je Kršo "problematičan", ponio je pištolj da se "zaštiti".

Kada su se našli na Vilsonovom šetalištu, sjeli su na klupu, a Kršo je zatim predložio Nihadu da kupe sok, što su i uradili.

Uhvatio se za torbicu

Otišli su do obližnje trgovine i opet se vratili na klupu. Međutim, rasprava je prerasla u brutalno ubojstvo.

Sarajkić je tužitelju rekao da je Kršu ubio iz straha. Tvrdi da je mislio da će on njega prvi upucati, jer je mislio da ima pištolj u torbici. Kada se Kršo, nakon rasprave uhvatio za torbicu, Sarajkić je počeo pucati jer je mislio da će izvući pištolj. Usmrtio ga je na licu mjesta.

Nije znao objasniti zašto je ispalio 16 metaka. Utvrđuje se koliko je metaka pogodilo Kršu. Naime, utvrđeno je da je Kršina nevjenčana supruga, nakon što joj je prijetio angažirala Sarajića da joj postavio kamere u kući.