SARAJEVSKA NOĆ Zasmetao mu tuđi auto, pa bacio bombu i zapucao na policiju

Policija Sarajevo
Dnevni avaz

Nakon drame u sarajevskom naselju Grdonj, koja se odigrala u subotu navečer, kada je muškarac aktivirao bombu nakon čega je uslijedila policijska potraga te uhićenje osumnjičenog, danas su iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije objavili detalje ovog događaja koji je uznemirio građane, navodi 'Dnevni avaz'.

Iz MUP-a navode da su sinoć u 19:30 sati od N. T., nastanjene u ulici 105 brigade broj 45, naselje Grdonj, obaviješteni da je na navedenoj adresi, kod pratećeg objekta u vlasništvu njenog muža nepropisno parkirano vozilo marke Ford.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su obavili razgovor s N. T. i njenim mužem S.T. "Prilikom intervencije S.T. je udario nogom u prednji desni far vozila Ford, gdje je isto oštetio te se zatim ubrzano udaljio u kuću, gdje je nakon izvjesnog perioda iz kuće u smjeru vozila Ford bacio nepoznatu eksplozivnu napravu koja je eksplodirala na tlu pored pratećeg objekta i vozila", navode iz policije.

Napominju da tom prilikom nije bilo ozlijeđenih osoba, a da se S. T. ubrzano udaljio iz svoje obiteljske kuće u smjeru naselja Grdonj. Potom je na mjesto događaja upućeno više policijskih patrola.

"Istog dana u 20:40 sati patrola policije Policijske postaje Centar primijetila je navedenu osobu u ulici 105 brigade koja je ispalila jedan hitac iz vatrenog oružja pištolja prema službenom vozilu u pokretu gdje se zatim udaljio sa mjesta događaja. U cilju pronalaska navedene osobe, angažirani su policijski službenici Sektora za policijsku podršku koji su dana 28.2.2021. godine u 1:40 sati u mjestu Grdonj, općina Centar ispod repetitora locirali, pronašli i stavili pod kontrolu osobu S.T. koji je kod sebe imao jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva komada metaka za lovačko naoružanje", navode iz policije.

Dodaju da je S. T. potom uhićen, a o čemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ). Očevid je izvršen zbog osnovane sumnje da su počinjena krivična djela 'Izazivanje opće opasnosti', 'Oštećenje tuđe stvari', 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti', 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

Izvršen je i pretres kuće S. T., te su pronađeni i oduzeti jedna improvizirana eksplozivna naprava i 10 komada metaka-patrona za lovačko oružje, piše 'Avaz'. Prilikom uhićenja osobe u mjestu Grdonj, došlo je do požara na tom lokalitetu, koji je najvjerojatnije izazvao S. T., a koji je ugašen od strane ekipe Profesionalne vatrogasne postrojbe u 2:15 sati.

Kako 'Avaz'navodi, radi se o Seadu T., koji je od ranije poznat policijskim organima. On je nedavno operiran na Klinici za neurologiju u Sarajevu i poznat je po psihotičnom ponašanju. Sead T. je prije nekoliko godina minirao predajnike na Grdonju jer je tvrdio da se nalaze na njegovom posjedu, zbog čega je i uhićen.