SARAJEVO Ubili muškarca u kući, a onda podmetnuli požar da prikriju tragove

samoubojstvo, akcija "Tebra", Sipa, Tebra, pucnjava, Sarajevo, Sarajevo, ubojstvo, policija, požar, istraga, zenica, pucnjava, ozljede, policija

Sarajevska policija rasvijetila je slučaj ugljenisanog tijela koje je u utorak pronađeno u Odobašinoj ulici na području Općine Centar u Sarajevu.

Kako je kazao glasnogovornik MUP-a Sarajevske županije (SŽ) Mirza Hadžiabdić za 'Dnevni avaz', ustanovljeno je da je riječ o ubojstvu. Počinitelji su, naime, izvršili ubojstvo, a potom su zapalili napušteni objekat u Odobašinoj ulici kako bi prikrili tragove i iscenirali da je sve nesretan slučaj.

Vještak je utvrdio da je riječ o nasilnoj smrti. Nakon toga su utvrdili da je ipak riječ o ubojstvu zbog čega je pokrenuta istraga.

Tijelo je pronađeno sinoć oko 21:50 sati, nakon što je prijavljen požar u devastiranom objektu. Nakon što je vatra ugašena vatrogasci i policajci su zatekli beživotno tijelo. Riječ je o napuštenoj kući u ulici iznad parka Hastahana.

Intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a SŽ, pod nadzorom postupajućeg tužitelja, policijski službenici su došli do saznanja o identitetu ubijene osobe čiji je leš zapaljen s namjerom prikrivanja i uništenja tragova i dokaza kaznenog djela, navodi Klix.

Zbog ovog ubojstva, pripadnici MUP-a SŽ uhitili su Ahmeda R. i Fahrudina B. zbog sumnje da su sinoć ubili i zapalili muškarca u Sarajevu, piše 'Avaz'.