SARAJEVO Tjeralica za dvije osobe zbog ubojstva

Očevid na mjestu Salčinovog ubojstva
Dnevni avaz

Za Aleksandrom Živkovićem i Safetom Korićem raspisane su tjeralice zbog ubojstva, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

U tjeralici je navedeno da je Živković rođen 2. travnja 1989. godine u Beogradu, a Korić 28. travnja 1982. godine u Bijelom Polju u Crnoj Gori. Iz policije su pozvali građane da, ako imaju korisne informacije, pozovu broj 122, prenose mediji.

Za 'Dnevni avaz' iz Tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ) potvrđeno je da se u ovom predmetu vodi intenzivna istraga te da se radi na dokazivanju krivičnog djela 'Ubojstvo'. Također, potvrđeno je da je odlukom Županijskog suda u Sarajevu, Živkoviću i Koriću određen jednomjesečni pritvor te da je isti Sud na prijedlog sarajevskog tužiteljstva izdao nalog policijskoj agenciji da se za njima raspiše tjeralica. 

Njih su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) službeno osumnjičili za ubojstvo Adnana Salčina, sina ratnog heroja Sarajeva Ramiza Salčina, koji je 2. ožujka 2015. godine brutalno likvidiran u sarajevskom naselju Mojmilo.

Ova policijska agencija je krajem 2018. godine, nakon višegodišnje istrage, dostavila Tužiteljstvu SŽ izvještaj protiv ove dvije osobe koje su u bijegu. Kako su mediji ranije objavljivali, SIPA sumnjiči Živkovića, koji je državljanin Srbije, kao direktnog izvršitelja, a Korića, državljanina BiH i Srbije, kao njegovog pomagača.

Podsjećamo da je Salčin ubijen u automobilu na Mojmilu usred dana, kad je ubojica ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa.