SARAJEVO Pretres kod još jednog člana dobro opremljene ekipe, policija pronašla raznovrsno oružje

Policija kombi Mostar
Ilustracija/Hercegovina.info

Nastavljajući aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenih djela izvršenih na području Sarajevske županije (SŽ) službenici Uprave policije MUP-a SŽ operativnim radom na terenu došli su do saznanja da se u stanu koji koristi osoba inicijala K. D. iz Sarajeva nalazi veća količina vatrenog oružja i streljiva.

Uz prethodnu suglasnost dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva SŽ, policijski službenici su od dežurnog suca Općinskog suda u Sarajevu pribavili naredbu za pretresanje kuće i pratećih objekata koje koristi pomenuta osoba na području općine Centar Sarajevo kojom prilikom su pronađena veća količina oružja.

Oduzeti su jedan samostrijel sa optičkim nišanom, 1.177 komada metaka raznog kalibra, 42 komada metalnih cijevi-dijelova pištolja, jedan kundak (drška) za pušku, jedan pištolj bez obiljeżja i pripadajuće cijevi i okvira, osam komada okvira za pištolj, jedan okvir za automat 'Šmajser', jedan okvir za 'PASP', dva para drvenih obloga za rukohvat pištolja, četiri pribora za čišćenje oružja, jedna puška 'Pumparica' i jedna registarska tablica za kojom je raspisana potraga od strane Uprave policije MUP-a SŽ.

Za osobom K.D. je zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo iz članka 371.KZ FBiH (Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija) raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

O svim poduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva SŽ, te se nastavljaju dalje aktivnosti u cilju dokumentiranja navedenog kaznenog djela, kao i lociranja i pronalaska osumnjičene osobe, objavio je 'Dnevni avaz'.