SARAJEVO Policija spriječila ubojstvo, evo tko je koga trebao likvidirati...

Muhamed P Sarajevo eksplozija terenac
Avaz

Sarajevski policajci u posljednji trenutak spriječili su likavidaciju u bh. prijestolnici. Kako saznaje 'Dnevni avaz', uhićen je Anđelko M. (31) iz Doboja, stari policijski znanac, koji je pripremao ubojstvo.

Pao je zahvaljujući koordiniranoj suradnji Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Sarajevske županije (SŽ) i Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA). Upravo je SIPA-a imala ključnu ulogu u raskrinkavanju plana Anđelka M.

Kako je potvrđeno iz MUP-a SŽ, policajci su u Ulici Kurta Schorka u sarajevskoj općini Novi grad pronašli Audi A6, karavan, nacionalnih registarskih oznaka Republike Austrije, s kojim je Anđelko M. trebao ići u izvršenje djela. Naknadno je utvrđeno da je vozilo ukradeno u Modriči.

Istražitelji su potom odlučili da u spomenutoj ulici naprave klasičnu sačekušu navedenoj osobi. Policajci su iskočili i stavili lisice na ruke opasnom kriminalcu.

Pretresom vozila i stana, koji je iznajmio 31-godišnjak na području općine Novi grad Sarajevo, pronađeni su pištolj 'ČZ', sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 12 metaka, jedan telefon, četiri veća PVC paketića marihuane i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pripremanjem izvršenja kaznenog djela.

U vozilu je pronađen jedan kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je osobnim pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva. Sumnja se da je Anđelko M. zločin planirao do u detalje te da je imao namjeru da nakon zločina zapali vozilo i tako uništi sve dokaze.

Anđelko M., koji se sumnjiči za pripremanje kaznenog djela, posjedovanje i omogućavanje uživanja droga te posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa, nakon završene kriminalističke obrade biti će predat u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva Sarajevo.

Uhićena osoba je još 2020. osuđena u Okružnom sudu Doboju na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog trgovine drogom i neovlaštenog držanja eksploziva. Pao je godinu ranije zajedno sa Milanom M. i Kristijanom M. u akciji 'Teatar' koju su sproveli pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske i Policijske uprave Doboj.

Prije izricanja presude, Anđelko M. je skopio sporazum o priznanju krivnje. Prema presudi trojac je od od ožujka. do 18. lipnja 2019. godine godine, zajedno i po dogovoru nabavljao i prodavao speed.

Anđelko M. je i tada uhićen nakon što je stupio u kontakt sa prikrivenim istražiteljem kojem je ponudio speed i kokain, nakon čega je kontaktirao dobavljača Anđelka M., a sa kojim ga je spojio Kristijan M., piše 'Avaz'.

Kako navodi ovaj medij, Anđelko M. je planirao u Sarajevu ubiti Muhameda P. Izvor blizak istrazi otkrio je 'Dnevnom avazu' da je Muhamed P., navodno, nedavno sam ušetao u policiju te rekao da sumnja da mu se sprema likvidacija.

Policajci su ozbiljno shvatili prijavu te su u sve uključili i SIPA-u koja je posebnim istražnim radnjama došla do mogućeg izvršitelja – Anđelka M. Muhamedu P. u rujnu 2020. godine u garaži zgrade u sarajevskom naselju Nova Otoka eksplozivnom napravom je uništen skupocjeni terenac.