SARAJEVO Pješakinja poginula, vozač vozio pod utjecajem alkohola

Policija na ulicama Mostara
Ilustracija/Hercegovina.info

U ulici Safeta Hadžića u sarajevskoj općini Novi Grad jučer se u 16.50 sati dogodila prometna nezgoda u kojoj je život izgubila pješakinja inicijala H.Z. (1942.).

Kako navode iz MUP-a Žuapnije Sarajevo, nju je udario vozač koji pod utjecajem alkohola upravljao vozilom “Škoda Fabia”.

“U ovoj prometnoj nezgodi od ozljeda smrtno je stradala pješakinja H.Z., a smrt je konstatirao liječnik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Županijea Sarajevo. Tijelo preminule je vozilom KJKP ‘Pokop’ prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužitelja obaviti obdukcija. Uviđaj su obavili dežurni tužitelj Županijskog tužitelsjtva Županije Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci prometne i strojarske struke”; navode iz MUP-a ŽS.

Vozač M. H. je uhićen sinoć u 20 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

On je predan u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za prometne istrage, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva nastavljaju rad na dokumentiranju spomenute prometne nezgode, prenosi N1.