SARAJEVO Optuženi muškarac za teroristički napad, autom usmrtio pješaka

Rotacije policija
Hercegovina.info

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije (MUP SŽ) je objavilo detalje prometne nesreće koja se dogodila na Mostarskom raskršću u Blažuju kod Sarajeva u subotu navečer, a u kojoj je poginuo pješak S.E. (1953.). Kako je za Klix kazao Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP SŽ, automobilom Ford Fiesta je upravljao N.P. (1978.).

Nakon što je usmrtio pješaka nastavio se kretati vozilom. Nedugo poslije nesreće uhitili su ga pripadnici sarajevske policije. Neslužbeno, vozač N.P. je prije prometne nesreće odbio zaustaviti vozilo na zahtjev policije koja je vršila kontrolu prometa i brzine kretanja automobila prema Binježevu.

Vozač koji je prekoračio brzinu i na čijem su automobilu bile dvije različite registarske oznake se nije zaustavio. Nastavio se kretati u smjeru Ilidže i tom prilikom je udario pješaka nanijevši mu smrtonosne ozljede.

Nakon uhićenja navedena osoba je zadržana u prostorijama za zadržavanje uhićenih osoba MUP-a SŽ, potvrdio je Hadžiabdić. Osumnjičen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje liječničke pomoći ozlijeđenoj osobi u prometnoj nesreći, navodi Klix.

Neslužbeno, riječ je o Naseru Palislamoviću koji je od ranije poznat policiji. Između ostalog, bio je optužen za teroristički napad na Policijsku postaju u Bugojnu 27. lipnja 2010. godine kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić.