Salem Prolić negirao da je priznao krivnju u akciji Var

Salem Prolić, akcija var

Salem Prolić, tajnik komisije za suce i suđenje u Nogometnom savezu BiH, jedan je od 12 uhićenih u akciji Var, koju su u ponedjeljak izveli policijski službenici SIPA-e na pet lokacija u BiH, na području Šamca, Orašja, Novog Travnika, Cazina i Sarajeva.

On je naime negirao da je priznao djela koja mu se stavljaju na teret, kao i da nije pristao na suradnju s Tužiteljstvom BiH.

Ovo je za Radiosarajevo potvrdio njegov odvjetnik Senad Pećanin.

Gospodin Prolić, inspektorima nije priznao djela koja mu se stavljaju na teret. Ujedno, on nije pristao na suradnju s Tužiteljstvom BiH. Više detalja će biti poznato narednih dana, rekao je Pećanin.

Podsjetimo, od ukupno 12 osoba, njih pet, za koji se sumnja da su glavni organizatori (suci Kenan Bajraktarević i Ilija Živković, te članovi sudačkih komisija i delegati Vladimir Dominković, Anto Bilješko i Fuad Zahirović) predani su u nadležnost Tužiteljstva BiH, odakle će prijedlog za određivanje pritvora u zakonskom roku biti upućen prema Sudu Bosne i Hercegovine.

Ostalih sedam optuženih su nakon informativnih razgovora napustili prostorije SIPA-e i u utorak su pušteni na slobodu.

Osim Prolića, tu su još Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Miloš Gigović, Zoran Grbić, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.