REAGIRANJE MUP-A HBŽ 27-godišnjak ozlijedio sam sebe da bi za napad lažno optužio oca gradonačelnika Banja Luke

REAGIRANJE MUP-A HBŽ 27-godišnjak ozlijedio sam sebe da bi za napad lažno optužio oca gradonačelnika Banja Luke
Ilustracija

"U proteklim danima su pojedini internetski portali prenijeli vijest o napadu na profesora povijesti iz Drvara B.Š., kojom prilikom su mu nanesene lakše tjelesne ozljede, ogrebotine po licu i po izjavi oštećenog da se radi o naručenom napadu, koji ima političku pozadinu, a isti je naveo u svojim izjavama za medije da je od napadača dobio i poruku kako će osjetiti i veće posljedice ako i dalje bude pisao protiv Stanivukovića", navodi MUP Hercegbosanske županije (HBŽ) u svom reagiranju.

"Djelatnici Policijske postaje Drvar proveli su detaljnu istragu, te tom prilikom došli do slijedećih saznanja. Dana 3.8.2021. godine u 20:30 sati službenici Policijske postaje Drvar zaprimili su dojavu od strane djelatnika Doma zdravlja Drvar da se kod njih u ustanovi nalazi osoba sa određenim ozljedama. 

Dolaskom u Dom zdravlja Drvar policijski službenici zatiču B.Š. (1994.) iz Drvara, te prilikom razgovora sa navedenim prvo primjećuju da je u vidno alkoholiziranom stanju i da nepovezano priča. Također, primjećuju ozljede na licu u obliku ogrebotina u predjelu nosa i očiju. 

U samom početku B.Š. odbija bilo kakvu suradnju sa policijskim službenicama i djelatnicima Doma zdravlja Drvar, da bi nakon kratkog vremena pristao poći u Policijsku postaju Drvar radi obavljanja daljnjih radnji. Nakon dolaska u Policijsku postaju Drvar izvršeno je alkotestiranje B.Š. , gdje mu je očitana koncentracija od 2,65 g/kg alkohola u organizmu.

Obavljenim razgovorom s imenovanim došlo se do saznanja da je boravio u ugostiteljskom objektu 'Unac', te da je ispred tog objekta zadobio ozljede od nepoznate muške osobe kojoj ne zna ime, a da iza događaja stoji otac od gradonačelnika Banja Luke. 

Nakon obavljenog razgovora B.Š. je ponovo odvezen u DZ Drvar radi obavljanja dodatnih pregleda gdje je tijekom pregleda pomenuti B.Š. dežurnoj služni DZ Drvar priopćio da je ozljede na licu zadobio od strane policijskih službenika što su isti negirali jer se radi o ozljedama koje je imao u prvom dolasku u DZ Drvar. Po završetku pregleda B.Š. je priopćeno da naredni dan pristupi u Policijsku postaju Drvar radi uzimanja pismene izjave na okolnosti događaja. 

Nakon završetka pregleda i razgovora, policijski službenici su upućeni u 'Unac' gdje su obavili razgovor s djelatnicom navedenog objekta i tu došli do saznanja da se B.Š. u popodnevnim satima nalazio u tom objektu, te da je nakratko izišao do trgovine da bi se nakon toga vratio u kafić sa sendvičem u ruci. 

Nakon nekoliko minuta boravka u kafiću, upitao je djelatnicu je li ga netko udario pošto je uočio ogrebotine na licu dok je kratko boravio u toaletu. Od djelatnice je dobio odgovor da ga nitko nije udario, te da mu nitko nije ni prilazio, na što je B.Š. uzeo mobilni telefon i u razgovoru sa nepoznatom osobom rekao da je napadnut.

Prilikom davanja izjave narednog dana službenicima policije, B.Š. nekoliko je puta izjavio da je u pitanju 'politička priča', da policijski službenici neće pronaći nepoznatog napadača koji mu je nanio ozljede jer da je isti nagovoren od strane jedne političke opcije da prijavi napad na sebe i da za to optuži oca od gradonačelnika Banja Luke. Isti je u više navrata od policijskih službenika tražio da prijavu povuče i da se odustane od svih daljnjih operativnih radnji", navodi se u priopćenju MUP-a HBŽ.