RAZRIJEŠENE KRAĐE U LJUBUŠKOM Krale se ovce, goveda i parfemi

Krađa stoke
Ilustracija

Dana 18.7.2020. godine u 12.25 sati Policijska uprava (PU) Ljubuški je zaprimila prijavu da je u kraćem proteklom vremenskom razdoblju u ulici Vitinskoj u Ljubuškom, iz objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini obiteljske kuće A.G., a koji služi kao staja za stoku, otuđeno više komada domaćih životinja ovaca i goveda od strane nepoznate osobe ili više njih.

Službenici PU Ljubuški su na mjestu događaja izvršili očevidne radnje, te zbog postojanja osnove sumnje da je počinjeno kazneno djelo iz čl.287. KZ F BiH 'Teška krađa', poduzeli sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog kaznenog djela, priopćeno je iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH).

Operativnim radom na terenu policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Ljubuški su došli do saznanja da bi osobe Z.N. (32) iz Ljubuškog, A.Č. (31) iz Bihaća, A.H. (19) iz Vareša i M.M. (34) iz Travnika mogle dovesti u vezu sa počinjenjem navedenog kaznenog djela.

Zbog postojanja osnove sumnje da su imenovani počinili kazneno djelo iz čl.287. KZ F BiH 'Teška krađa', isti su dana 28.7.2020. godine uhićeni te je nad njima zavedena kriminalistička obrada tijekom koje su ispitani u svojstvu osumnjičenika, a kojom prilikom su isti u potpunosti priznali počinjenje gore navedenog kaznenog djela.

O svemu je izvješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, te po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Ljubuški će protiv imenovanih uputiti Izvješće o počinjenom navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

Jednako tako, dana 22.7.2020. godine u 17.30 sati, PU Ljubuški je zaprimila prijavu od djelatnice 'DM' prodavaonice u Ljubuškom da je dana 20.7.2020 godine oko 12 sati nepoznati počinitelj ili više njih, otuđio osam parfema.

Operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški su došli do saznanja da bi predmetno kazneno djelo mogla počiniti osoba I.P. (48) iz Mostara, te je ista dana 28.7.2020. godine lišena slobode zbog postojanja osnove sumnje da je počinila kazneno djelo iz čl. 286 KZ F BiH 'Krađa'.

Policijski službenici PU Ljubuški su nad imenovanom osobom zaveli kriminalističku obradu tijekom koje je ista ispitana u svojstvu osumnjičenika, a kojom prilikom je u cijelosti priznala počinjenje navedenog kaznenog djela.

Po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Ljubuški će protiv imenovane osobe I.P. (48) uputiti Izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz čl. 286 KZ F BiH Krađa Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.