RAZBJEŽALI SE PO KOPNU I VODI Sudionike regate napao mačem, ozlijeđeno više osoba

Savska regata 2021
Srna

G.Đ. uhićen je zbog sumnje da je u nedjelju, tijekom održavanja Savske regate u mjestu Rača, kod Bijeljine mačetom ozlijedio više osoba.

Prilikom održavanja Savske regate, kako su naveli iz Policijske uprave Bijeljina, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, te je tom prilikom jedna osoba, koja je koristila mačetu, ozlijedila više prisutnih.

Nijedan ozlijeđeni, na sreću, nije životno ugrožen, ali je više osoba medicinski zbrinuto u Medicinskom centru Bijeljina.

"Prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, službenici policije aktivno su sprječavani u primjeni svojih policijskih ovlaštenja i tom prilikom su bili prinuđeni da upotrebe sredstva sile, navode 'Nezavisne novine'. 

Od strane policijskih službenika slobode je lišena osoba inicijala G.Đ. koji je identificiran kao jedan od sudionika događaja, dok se za drugim sudionicima intezivno traga. Većina osoba je pobjegla sa mjesta događaja, kako kopnenim, tako i vodenim putem", rekli su iz PU Bijeljina.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu 'Izazivanje opće opasnosti'. U tijeku je rad na prikupljanju svih potrebnih činjenica i dokaza, kao i na identificiranju svih osoba koje su sudjelovale u navdenom događaju.