RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE U LJUBLJANI Među žrtvama, ali i uhićenim osobama nalaze se državljani BiH

slovenska policija

Pripadnici slovenske policije posljednjih dana izveli su opsežnu akciju tijekom koje je privedeno 12 osoba koji se terete za brojna kaznena djela, od prostitucije do krijumčarenja migranata i narkotika.

Kako prenose slovenski mediji, članovi ove kriminalne organizacije, njih ukupno 27, koji su optuženi za 113 kaznenih djela, vrbovali su žrtve za prostituciju, a otkrivene su ukupno 43 žrtve, najviše iz Bosne i Hercegovine i Srbije, ali bilo ih je i iz Dominikanske Republike i Slovenije. One su navodno dovedene u Sloveniju pod izgovorom da će izvoditi masaže, prenose Nezavisne.

Pored prostitucije, ova organizirana grupa bavila se i krijumčarenjem migranata, ali i narkotika.

Kako prenose mediji, istražne radnje protiv ove organizirane grupe započele su još krajem 2021. godine, kada su se policiji javile dvije žrtve prostitucije. Policija je otkrila da je riječ o jednoj većoj, dobro organiziranoj grupi zbog čega je istraga vođena u tajnosti.

Daljim istražnim radnjama, otkriveno je da se ova grupa bavila i švercom narkotika, pa je policija došla do saznanja da se među osumnjičenima nalazi i 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji se pored droge, bavio i trgovinom ljudima i vrbovanjem žrtava u lanac prostitucije.

Kada je riječ o krijumčarenju migranata, tu su, navodno, sudjelovala dva državljanina Bosne i Hercegovine.

Inače, glavni vođa ove kriminalne grupe bio je 65-godišnjak iz Ljubljane, a njegova desna ruka bila je 44-godišnja državljanka Slovenije, koja trenutno služi zatvorsku kaznu. Identificirano je još najmanje sedam visokorangiranih pripadnika ove grupe, među kojima, pored državljana Slovenije, ima i državljana BiH, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.