RASVIJETLJENA DJELA 34-godišnjak osumnjičen za krađu iz džamije i hotela

Čapljina, pucnjava, rovinj, policija, dječja pornografija, teška krađa, krađa, policija, Bugojno, Donji Vakuf, prijedor, privođenje, istraga, tužiteljstvo, Radenko Bašić, granična policija, krivotvorenje, mjere zabrane, tužiteljstvo

Službenici Policijske postaje Donji Vakuf uspješno su rasvijetlili kaznena djela 'Teške krađe' i 'Krađe' koja su izvršena u proteklom razdoblju na području općine Donji Vakuf.

Naime, dana 27.2.2022. godine u Policijsku postaju (PP) Donji Vakuf je prijavljena 'Teška krađa' u džamiju koja se nalazi u ulici Žrtava Srebrenice, općina Donji Vakuf, gdje je iz iste otuđen neutvrđen iznos novca.

Također, dana 28.2.2022. godine PP Donji Vakuf je zaprimila prijavu da je izvršena 'Krađa' u prostorije hotela koji se nalazi u ulici 770. Slavne brdske brigade, općina Donji Vakuf, iz kojeg je otuđeno pet komada česmi, kao i određena količina vodo-materijala.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenih kaznenih djela Š.M. (1988.) iz Bugojna, protiv kojeg se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.