RAKITNO Policija intervenirala u kući direktora zbog obiteljskog nasilja

MUP ŽZH policija
Ilustracija

Službenici Policijske uprave (PU) Posušje su jučer intervenirali u mjestu Rakitno zbog prijave za nasilje u obitelji.

Kako Hercegovina.info doznaje osumnjičeni za nasilje u obitelji je ravnatelj jedne od javnih ustanova u županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH).

Tragom ovih saznanja, kontaktirali smo MUP i Tužiteljstvo ŽZH. Iz Ureda za informiranje MUP-a ŽZH su odgovorili: "Dana 5. 6. 2024. godine PU Posušje je zaprimila prijavu da je u mjestu Rakitno, općina Posušje u obiteljskoj kući od strane V. R. (1965.) počinjeno kazneno djelo Nasilje u obitelji. Nakon zaprimljene prijave, službenici PU Posušje su izišli na mjesto događaja, počinitelj je lišen slobode te je nad njim provedena kriminalistička obrada. 

PU Posušje je podnijela zahtjev za izricanje zaštitne mjere Općinskom sudu u Širokom Brijegu, te će po kompletiranju predmeta biti upućeno županijskom Tužiteljstvu ŽZH Široki Brijeg Izvješće o počinjenom kaznenom djelu 'Nasilje u obitelji' iz članka.222 KZ FBiH".
 
Iz MUP-a ŽZH su potvrdili za Hercegovina.info da u ranijem razdoblju nisu imali prijava niti postupanja protiv navedene osobe. Iz Ureda za informiranje Tužiteljstva ŽZH do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.