'RADIO' U NEKOLIKO GRADOVA BIH 66-godišnjak osumnjičen za navođenje žena na prostituciju

italija, Srbin, Hrvat, pogreška, tužiteljstvo, prostitucija, Tuzla, ubojstvo, Zvornik, tužiteljstvo, pritvor, organizirani kriminal, zatvor, sky, zenica, presuda, optužnica, požar

Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije (TŽ) je sucu za prethodni postupak Općinskog suda Živinice stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Faika B. (66) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo 'Navođenje na prostituciju'.

Faik B. je osumnjičen da je u razdoblju od siječnja 2020. do kolovoza 2021. godine u Tuzli, Živinicama, Lukavcu i Brčkom poticao više žena na prostituciju i sudjelovao u organiziranju pružanja seksualnih usluga za više muškaraca i na taj način pribavljao sebi protupravnu imovinsku korist. Dio novca od pružanja seksualnih usluga je davao oštećenim ženama, a dio zadržavao za sebe.

Iz ovog tužiteljstva podsjećaju, Sektor kriminalističke policije MUP-a TŽ je po nalogu Tužiteljstva i uz naredbu Općinskog suda Živinice 16. studenog ove godine izvršio pretrese na više lokacija u Živinicama, Tuzli, Kalesiji i Brčkom, kada su tri osobe lišene slobode.

Nakon kriminalističke obrade ove osobe su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predate u nadležnost Tužiteljstva.

Istraga za navođenje na prostituciju je otvorena i protiv ženske osobe M.B. iz Kalesije, koja je osumnjičena da je sa Faikom B. sudjelovala u jednoj radnji u organiziranju pružanja seksualnih usluga. Nakon ispitivanja u Tužiteljstvu ova osoba je puštena da se brani sa slobode.

Istraga je otvorena i protiv I.K. iz Tuzle koji je osumnjičen za krivično djelo 'Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija'. Pripadnici SKP MUP-a TŽ su prilikom pretresa stana ove osobe u Tuzli kod istog pronašli pištolj i streljivo koje je posjedovao bez važeće dozvole za držanje oružja.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, te je za Faika B. stavio prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu, navodi se iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.