RACIJA U PROZORU Zaštitari iz Širokog Brijega i Mostara uhićeni zbog oružja

MUP HNŽ

Policijski službenici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije vršili su pretrese na području općine Prozor-Rama te su uhitili nekoliko osoba zbog upotrebe opojnih droga i neovlaštenog posjedovanja oružja.

Pretresi ugostiteljskog objekta, obiteljske kuće i vozila

Na temelju Naredbe Općinskog suda Konjic, dana 15. travnja 2023. godine, od 00:35 do 01:30 sati, policijski službenici PU Konjic, PS Prozor-Rama, PS Jablanica, Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ, PU Mostar i tri tima JOP-a, sa službenim psima tragačima izvršili su pretres jednog UO objekta u Prozor-Rami, obiteljske kuće, te više putničkih motornih vozila koje su koristili osumnjičeni, a sve u cilju suzbijanja trgovine i upotrebe opojnih droga i neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Izuzeta droga i različiti predmeti

Tijekom službenih radnji policijski službenici lišili su slobode sedam osoba te pronašli i izuzeli veću količinu zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, veću količinu materije u prahu koja asocira na opojnu drogu kokain, preciznu vagu, vatreno oružje pištolj, teleskopske palice, elektro šoker,  sprej za omamljivanje „CS GAS“.

Uhićeno pet osoba iz Prozor-Rame

Nakon provedene kriminalističke istrage utvrđeno je da osobe inicijala R. I. (2000.), J. B. (1995.),  L. L. (1998.), B. B. (1998.), svi iz Prozor-Rame se sumnjiče da su počinili kazeneno djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Isto tako za osobu inicijala A. C. (2000.) Prozor-Rama postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhićeni zaštitari iz Širokog Brijega i Mostara

Osobe inicijala I. M. (1987.) iz Širokog Brijega, koji je zaštitar u predmetnom ugostiteljskom objektu, sumnjiči se da je počinio kazneno djelo neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje. Osobe inicijala N. M. (1997.) iz Mostara i J. G. (1988.) iz Širokog Brijega, također zaštitari, sumnjiče se da su prekršili Zakon o oružju i streljivu HNŽ.

Protiv osumnjičenih PU Konjic podnijet će Izvještaj Županijskom tužiteljstvu u Mostaru.