RACIJA POLICIJE Djevojke priznale prostituciju; Uhićeni i bivši robijaši

Policija Republike Srpske auto
Hercegovina.info

Dvije od šest djevojaka, koje su protekle noći zatečene u lokalu 'Caribic Dance', u sklopu hotela 'Ćetojević' u Banja Luci, priznale su da su novac u gotovini, koji je kod njih pronađen, zaradile prostitucijom, potvrdili su izvori 'Nezavisnih novina'.

U objektu je, kako navode sugovornici tog medija, zatečeno šest djevojaka, koje su inače radile kao plesačice, od čega su dvije Banjalučanke, a preostale četiri iz Srbije, s tim što nisu prijavile boravak u Banja Luci. Pripadnici Policijske uprave Banja Luka su protekle noći realizivali akciju 'Dolar', a koja je usmjerena na otkrivanje prostitucije i zloupotrebe droge.

'Nezavisne novine' neslužbeno saznaju da je policija u ovaj objekat ušla oko 23:15 sati, te je utvrđeno da je radio uprkos odlukama po kojoj može raditi do 22 sata. Unutra je zatečeno oko 20 gostiju i svi su legitimirani.

"U objektu su zatečena četiri državljanina  Slovenije, koji su testirani na droge, i tri su bila pozitivna na kokain, a kod jedne osobe je pronađen kokain", ističu sugovornici 'Nezavisnih'. Kako dodaju izvori, uhićeno je 11 osoba, a među njima i vlasnik lokala Lari Ž.  iz Prnjavora.

"Uhićene su i Adna M. i Nina Š. iz Banja Luke, te Marta V., Ana S., Zvezdana D. i Nina K. iz Srbije", kažu sugovornici. Isti izvori, upućeni u istragu, dodaju da je uhićen i  Bernard Ć., državljanin Slovenije, te da je kod njega pronađen kokain.

"Uhićen je i državljanin Slovenije Alen D., koji je izdržavao zatvorsku kaznu od tri godine za drogu. Pao je i Mirhad F., državljanin Slovenije i BiH. On je izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila. Među uhićenima je i Miroslav S., inače državljanin Slovenije, koji je uhićivan u Italiji zbog droge", kažu  sugovornici 'Nezavisnih novina'.

Izvori dodaju da je Lari Ž., vlasnik lokala 'Caribic Dance', osumnjičen za navođenje na prostituciju, te nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, s obzirom da je objekat radio nakon 22 sata. Djevojke koje su uhićene osumnjičene su da su za novac pružale seksualne usluge u ugostiteljskom objektu.

Iz banjalučke policije priopćeno je da su aktivnosti u okviru ove akcije i dalje su u tijeku. "U tijeku je kriminalistička obrada osoba i rad na dokumentiranju navedenog predmeta", priopćila je glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka Danijela Mučibabić.