PUCNJAVA 31-godišnjak ranjen u stomak, životno je ugrožen

samoubojstvo, akcija "Tebra", Sipa, Tebra, pucnjava, Sarajevo, Sarajevo, ubojstvo, policija, požar, istraga, zenica, pucnjava, ozljede, policija

U noći sa subote na nedjelju došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja na Crkvičkom brdu, odnosno u ulici Ivana Gundulića u Zenici.

Kako je izjavio za Radio Zenit glasnogovornik MUP-a Zeničko - dobojske županije (ZDŽ) Elvedin Fišek, jedna osoba je zadobila ozljede iz vatrenog oružja u predjelu stomaka i prevezena je oko ponoći u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je konstatirano da je ista životno ugrožena.

Kako saznaje Zenicablog, ozlijeđena osoba je inicijala Č.A. (1991.) iz Zenice, dok se za počiniteljem traga.

Očevid na mjestu događaja obavili su pripadnici Kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog županijskog tužitelja.

"Ranjena osoba je odbila surađivati s policijom u vezi okolnosti nastanka ozljeda. Policijski službenici su pretragom terena šireg područja grada Zenice, ulici Dobrovoljnih davalaca krvi pronašli vozilo sa oštećenjima zadnjeg vjetrobranskog stakla i sa tragovima koji asociraju na krv. 

Povezuje se ranjavanje s tim vozilom. Ono je zapečaćeno i prevezeno na parking prostor ispred sjedišta MUP-a gdje će se po naredbi suda vršiti pretres, kao i očevid na tom vozilu", rekao je Fišek za 'Dnevni avaz'.

Još se ne znaju okolnosti pod kojima su nastale ozljede, a usljed ozljede iz vatrenog oružja u predjelu stomaka, zdravstveno stanje Zeničanina se tijekom noći pogoršalo i životno je ugrožen. Policiji dodatno otežava posao i to da djevojka koja je dovezla vozilom Zeničanina u bolnicu, također, odbija davati bilo kakve informacije.