Prvog čovjeka MMF-a priveli kao najvećeg kriminalca

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn
Kako javlja britanski Telegraph više od osam sati čekalo se da 62-godišnji Strauss-Kahn bude priveden na sud no njegovi odvjetnici su nakon dugog čekanja obavijestili sudske službenike da će se njihov klijent podvrgnuti dodatnim forenzičkim testovima i pregledima prije nego se na sudu izjasni o krivnji. "Umoran je", rekao je reporterima Strauss-Kahnov odvjetnik ispred suda nakon što im je kazao kako će pojavljivanje pred sudom kasniti.

Drugi njegov odvjetnik rekao je novinarima: "Namjera mu je snažno se boriti protiv tih optužbi i dokazati da nije učinio ništa loše." Strauss-Kahnova supruga, francuska novinarka također vjeruje u njegovu nevinost.

Sobarica je dala iskaz policiji

32-godišnja sobarica, čiji je identitet zasad sakriven od javnosti, dala je iskaz policiji o navodnom seksualnom zlostavljanju od strave prvog čovjeka MMF-a. "Izašao je iz kupaonice gol, te ju je iz hodnika povukao u sobu gdje ju je počeo seksualno zlostavljati. Ona se uspjela obraniti i pobjeći no sustigao ju je i ugurao u kupaonicu gdje je nastavio sa zlostavljanjem. Želio ju je zaključati u hotelsku sobu", ispričao je novinarima glasnogovornik njujorške policije.

Sobarica je ipak uspjela pobjeći, a njen kolega je nazvao policiju te prijavio slučaj. Dok je policija tragala za Strauss-Kahnom, sobarica je odvezena u bolnicu gdje su joj utvrđene lakše ozljede.

Spomenimo, Strauss-Kahn je kritiziran zbog svog ponašanja prema ženama, piše Telegraph i dodaje kako ga francuski mediji nazivaju "velikim zavodnikom".

Priveden kao najveći kriminalac

Šef MMF-a već je sjeo u avion kada su po njega došli policajci. "Zbog čega me trebate", upitao ih je. U avionu koji je trebao poletjeti za deset minuta mu nisu stavili lisice. Međutim, kasnije su mu stavili i lisice i dvojica u civilu su ga držala pod ruku, svaki s jedne strane.

Izvor: Index.hr