Prostitutka zaražena HIV-om umrla u Tuzli

prostitucija
prostitucija
Djevojka je bila registrirani narkoman, a u blizini petlje Šićki Brod u ulazu u Tuzlu radila je kao "prodavačica ljubavi", pišu Nezavisne novine.

Ona je umrla početkom svibnja, a ovaj slučaj je tek sada procurio u javnost. Policiju je nazvala vlasnica kuće u kojoj je stanovala djevojka. Kuća se nalazi u blizini petlje Šićki Brod, a vlasnica je našla tijelo žene u besvjesnom stanju i pozvala policiju.

"Sedmog svibnja vlasnica je nazvala Službu hitne medicinske pomoći i prijavila da se žena koja je tu stanovala nalazi u besvjesnom stanju. Nakon što je Hitna odvezla ženu na UKC, dan poslije je preminula. Sačinjen je izvješće i dalje aktivnosti je preuzelo Županijsko tužiteljstvo Tuzla", kazao je Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a Tuzlanske županije.

Žena je bila zaražena HIV-om, hepatitisom C, najgorim oblikom, a imala je i cirozu jetre. Petlja Šićki Brod je opće poznato mjesto gdje se vrši ilegalna prostitucija jer se radi o izuzetno prometnoj cesti. U blizini petlje se nalazi stari i napušteni objekt gdje su žene često u nehigijenskim uvjetima prodavale svoje tijelo.

U rujnu 2014. godine Nihad Duraković (54) iz Tuzle uhićen je zbog sumnje da je podvodio žene na prostituciju i nabavljao drogu. Duraković je u blizini petlje Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu navodio tri žene na prostituciju, a jedna od njih je bila i njegova nevjenčana supruga.

Tuzlanski slučaj mrtve prostitutke podsjeća na slučaj ukrajinske prostitutke Elene Popik (21), koja je u Mostaru, od posljedica side, sifilisa i hepatitisa, preminula u studenom 2004. godine.