PROSTITUCIJA U MOSTARU Uhićene tri osobe

prostitutke, korona, prostitucija, prostitucija, Mostar, Ukrajinke, ruskinje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (26.1.2021. godine) u Mostaru pretresli tri lokacije i uhitili tri osobe, državljane Ukrajine, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 187. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine 'Međunarodno navođenje na prostituciju', priopćeno je danas iz SIPA-e.

"Navedene osobe, sumnjiče se da su sudjelovale u organiziranju ili vođenju aktivnosti u vezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga. Tijekom pretresa stambenih objekata, otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos i drugi predmeti", navodi se.

"Uhićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u prisustvu tužitelja Tužiteljstva BiH. U vezi s realizacijom navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje", stoji u priopćenju SIPA-e.