Prostitucija cvijeta: Djevojke iz BiH se prodavale na jahtama!

prostitucija, Facebook, prostitucija, nevolje, sponzoruše, nogometaši, Split, prostitucija, modna agencija, prostitucija, jadran, prostitutke, crna gora, prostitucija, seks, afera, Hrvatska, Lijanovići, djevojka, singl, prostitutke, jadran, elitne prostitutke

Prema stranim medijima, ovog ljeta je cvjetala takozvana yachting prostitucija na morima Turske, Hrvatske i Crne Gore. Kako prenosi San, upućeni tvrde da je puno atraktivnih djevojaka iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i nekih istočnih zemalja boravilo na jahtama. One su pod izgovorom da rade „manekenske“ poslove zapravo prodavale svoje tijelo, a angažirale su ih agencije za „poslovnu pratnju" najmanja dnevna zarada iznosila je 500 eura, a djevojke koje izuzetno dobro izgledaju i govore strane jezike dnevno su naplaćivale po 3.000 eura.

Prema vijestima iz Turske, uhićenjem u Antaliji pokreće se velika istraga o yachting prostituciji koja će se proširiti i na Bosnu i Hercegovinu.

Jahting prostitucija vrlo je uhodana u Italiji i Španjolskoj, a sada uzima maha i u Hrvatskoj, na što je svoje državljane pred početak turističke sezone upozorio i američki State Department.

Profil djevojaka koje pružaju seksualne usluge na jahtama na hrvatskom Jadranu vrlo je raznolik: od domaćih amaterki do profesionalki iz uvoza. Riječ je o vrlo dobro organiziranom i unosnom biznisu koji vode makroi iz Zagreba, a oni ne dopuštaju da im se u posao miješa lokalna ekipa. Navodno imaju podizvršitelje u Rijeci, Splitu, Makarskoj i Dubrovniku.

Djevojke se u vrijeme turističke špice dovodi iz Zagreba, Beograda, Sarajeva, Banjaluke, pa i iz Slovenije. Ponegdje se uključe i cure iz Dalmacije, ponajviše iz Splita, koje se time inače ne bave cijele godine. Mnoge od njih svakodnevno rade kao prodavačice po buticima ili konobarice u kafićima, no s mjesečnom plaćom od dvije do tri tisuće kuna sigurno si ne bi mogle priuštiti skupu šminku, cipele, dizajnerske torbice i slične statusne simbole.
Pravila o podjeli honorara između 'jahtašica' i njihovih makroa variraju od slučaja do slučaja: one koje su dulje u poslu i dobro odrađuju zadatke obično su bolje nagrađene, uglavnom polovicom bruto iznosa naplaćenog od klijenata. No ima i onih koje uspiju izvući tek petstotinjak kuna dnevno, iako njihov svodnik na njima zaradi deseterostruko više.