PROŠLO JE OSAM GODINA Još se ne zna motiv ni tko je izvršio likvidaciju 32-godišnjaka u Mostaru

Ubojstvo Božidar Cicmil
Hercegovina.info

Božidar Cicmil, nekadašnji biznismen i osnivač poduzeća 'Moj taxi', ubijen je 19. listopada 2015. godine u Mostaru. Ono što se zna do sada je da je pogođen s pet metaka iz škorpiona u naselju Rudnik u garaži zgrade u kojoj je živio.

Do sada nije poznato tko je bio naručitelj, a tko izvršitelj ove likvidacije koja je zaprepastila stanovnike Mostara. Ubojstvo se dogodilo navedenog datuma u jutarnjim satima.

To jutro po Cicmila je automobilom Toyota krenuo njegov rođak Saša Brkić, državljanin Srbije, koji je u trenutku otvaranja vrata garaže začuo rafal. Vidio je Cicmila kako pada, nakon čega je vozilom krenuo prema ubojici, koji ga je uspio raniti. Osim što se zna da je ubojica visok oko 180 centimetara i da je starosti oko 35 godina, drugih podataka o njemu nema?!

O ubojstvu tog 32-godišnjaka se pisalo i u crnogorskim medijima, gdje se Cicmil dovodio u vezu sa ubojstvom Armina Osmanagića. Navodili su i to da je Cicmilovo ubojstvo naručeno u crnogorskom podzemlju, odakle se ubojica zaputio u Mostar, gdje je imao pomagače, odnosno osobe od povjerenja koje su pratile Cicmilovo kretanje.

U kojoj je fazi istraga oko ove brutalne likvidacije, portal Hercegovina.info je pokušao doznati od relevantnih institucija i policijskih agencija u Bosni i Hercegovini. Svi odgovori su bili identični, a to je da istragu vodi Tužiteljstvo Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ), te da se obratimo toj instituciji. U više navrata je u proteklih 20-tak dana upućen upit Tužiteljstvu HNŽ oko slučaja Cicmil, međutim odgovora nije bilo.

Također, više puta je poslan upit i MUP-u HNŽ, ali ni iz te institucije nije bilo niti slova o istrazi i eventualnim novim informacijama.

Cicmil je bio sigurnosno zanimljiva osoba koju je pratila SIPA. Komunikacija s domaćim i agencijama iz regije govore da se Cicmilov dotadašnji način života može povezati s motivima ubojstva. Činjenica je da se u Mostaru osjećao sigurnim, a to potkrepljuje i podatak da nije koristio oružje, kao ni da oružje kod njega ili vozača nije pronađeno ni u trenutku likvidacije.

Cicmil je bio porijeklom iz Plužina u Crnoj Gori, a bio je i nekadašnji pripadnik specijalne policije Crne Gore.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.