Pronađeno tijelo zastupnika SNSD-a

utapanje, Šamac, Milan Jovanović, utapanje
Agencije

Tijelo Milana Jovanovića, koji se utopio u rijeci Savi, pronašli su ribari na terenu na kojem su vršili pretragu pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Republičke uprave civilne zaštitet (RUCZ).

"Tijelo su pronašli ribari neposredno ispod mjesta utapanja na terenu na kojem je vršena pretraga. Došlo je do isplivavanja tijela što je prirodni proces koji se događa utopljeniku", rekao je direktor RUCZ Milan Novitović.

"Pripadnici SAJ-a i RUCZ su na vodi i upravo su završavali akciju i spremali se da krenemo obitelji izjaviti sućut i onda smo dobili informaciju kolega iz Orašja da je prijavljen pronalazak tijela", izjavio je Novitović za ATV.

"Do 13 sati pretražili smo teren u dužini od 10 kilometara nizvodno od mjesta utapanja, a nakon kraće pauze ponovno pretražujemo lijevu i desnu obalu rijeke Save", rekao je pripadnik Specijalizirane postrojbe za spašavanje na vodi Republičke uprave civilne zaštite Dragiša Vuletić. 

Jovanović je bio zastupnik SNSD-a iz Šamca. Utopio se jučer u rijeci Savi dok se kupao sa dvojicom prijatelja, a pretpostavlja se da ga je odnio vrtlog. Potraga za njim trajala je od sinoć.

Jovanović je rođen 1991. godine u Gradačcu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Šamcu. Po zanimanju je bio profesor geografije, a to zvanje je stekao 2014. godine na Prirodno-matematičkom Fakultetu u Banja Luci.