Pronađeno tijelo Edina Zejćirovića?

Pronađeno tijelo Edina Zejćirovića?

Dvadeset dana nakon što je prijavljen nestanak, kako neslužbeno saznaje Dnevni avaz , pripadnici Policije Brčko distrikta pronašli su na lokalitetu Vučilovac tijelo Edina Zejćirovića(30) iz Ratkovića.

Na teren su odmah pozvani ronioci iz brčanskog kluba „Nemo“, koji su izvukli tijelo, koje je, prema nalogu Tužiteljstva Brčko distrikta, prevezeno na obdukciju.

Šture informacije

Stav policije i Tužiteljstva je da ne izlazimo u javnost ni sa kakvim informacijama dok se istraga ne završi – kazao je Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta.

Prethodno je u Osnovnom sudu Brčko održano ročište o prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta, na kojem je određen jednomjesečni pritvor za tri osobe koje su uhićene u srijedu, a koje su osumnjičene za otmicu i svirepo ubojstvo Zejćirovića.

Pritvor osumnjičenima S. H. (40), S. D. (22) i N. H. (26), svi sa područja Distrikta, određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak utječući na svjedoke, sudionike ili prikrivače. Osim toga, pritvor je opravdan krivičnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice – navodi se u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta.

Teške ozlijede

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni za svirepo ubojstvo Edina Zejćirovića su Suan Halilović (40), Suvad Djedović (22) i Nihad Hukić (26), dok brčanska policija intenzivno traga za Samidom Šabanovićem, koji je, navodno, bio u grupi koja je nanijela smrtonosne povrede Zejćiroviću, a potom ga gurnula u rijeku Savu.

Zejćirović je posljednji kontakt s roditeljima imao 17. studenog, od kada mu se izgubio svaki trag. Sve do srijede brat Kenan i njegovi roditelji vjerovali su da je živ, ali su dobili obavještenje da je ubijen i bačen u Savu.

Moguć dugotrajni zatvor

- Po pritvaranju osumnjičenih, Tužiteljstvo, u suradnji sa policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja krivičnih djela otmice sa propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina i ubojstva, za koje je zapriječena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora – navodi se u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta.