PRIVEDENO 16 OSOBA Službenici SIPA-e vrše pretrese na 14 lokacija, zaplijenjeno 20 kg droge

SIPA privođenje Tuzla
Klix

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (5.10.2022. godine), na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića realizirali operativnu akciju 'Blu 1', kada su izvršeni pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija.

Privedeno je 16 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti i to: oko 20 kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'speed', 80 komada tableta opojne droge 'ectasy', oko jedan kilogram zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana.

Zaplijenjeno je i oko stotinu kilograma duhana, veći iznos novca u različitim valutama, tri pištolja, jedna puška i određena količina streljiva, računari, laptopi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.

"Tijekom dosadašnjih pretresa pronađene su i privremeno oduzete materije koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'. S obzirom na to da su pretresi još uvijek u tijeku, za sada je pronađeno oko 15 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu. 

Također, pronađena je i znatna količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, zatim određena količina oružja, novca i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku", navela je tijekom popodneva glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanske županije Amra Kapidžić, prenosi Klix.