PRITVOR ZA UHIĆENOG POLICAJCA Znao je da se priprema ubojstvo načelnika krim. policije, ali nije reagirao

Zatvor ruke rešetke
Ilustracija

Sud Bosne i Hercegovine, odredio je pritvor policajcu Dejanu J. koji je u ponedjeljak uhićen u Prijedoru, kada su uhićeni Haris G. i Bojan D.

Oni se dovode u vezu sa organiziranom kriminalnom grupom koju je predvodio Prijedorčanin Dalibor R., a koji je označen kao naručitelj ubojstva načelnika prijedorske krim. policije Radenka Bašića.

Tužiteljstvo BiH zatražilo je pritvor samo za Dejana J. i on može trajati najduže mjesec dana odnosno do 5. listopada ili do nove odluke Suda, navode 'Nezavisne novine'.

Dejana J. terete da je kao ovlaštena osoba MUP-a RS imao informaciju da se sprema ubojstvo Bašića, kao i o osobama koje ubojstvo pripremaju, a takvu informaciju nije prenio nadležnim organima.

Terete ga i da je održavao kontakte sa kriminogenim osobama i pomagao u iznudama novca od građana na području Prijedora.

"Pritvor je određen zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za kazneni postupak, utjecati na svjedoke, suučesnike ili prikrivače", navodi se u priopćenju Suda BiH.