PRITVOR ZA UHIĆENOG POLICAJCA Znao je da se priprema ubojstvo načelnika krim. policije, ali nije reagirao

PRITVOR ZA UHIĆENOG POLICAJCA Znao je da se priprema ubojstvo načelnika krim. policije, ali nije reagirao
Ilustracija

Sud Bosne i Hercegovine, odredio je pritvor policajcu Dejanu J. koji je u ponedjeljak uhićen u Prijedoru, kada su uhićeni Haris G. i Bojan D.

Oni se dovode u vezu sa organiziranom kriminalnom grupom koju je predvodio Prijedorčanin Dalibor R., a koji je označen kao naručitelj ubojstva načelnika prijedorske krim. policije Radenka Bašića.

Tužiteljstvo BiH zatražilo je pritvor samo za Dejana J. i on može trajati najduže mjesec dana odnosno do 5. listopada ili do nove odluke Suda, navode 'Nezavisne novine'.

Dejana J. terete da je kao ovlaštena osoba MUP-a RS imao informaciju da se sprema ubojstvo Bašića, kao i o osobama koje ubojstvo pripremaju, a takvu informaciju nije prenio nadležnim organima.

Terete ga i da je održavao kontakte sa kriminogenim osobama i pomagao u iznudama novca od građana na području Prijedora.

"Pritvor je određen zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za kazneni postupak, utjecati na svjedoke, suučesnike ili prikrivače", navodi se u priopćenju Suda BiH.