Prilikom pretresa pronašli mu 17 kg droge i ukradene autodijelove. Traga se za još tri osobe

Droga skunk
MUP RS

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhitili su na Sokocu osobu sa područja te općine čiji su inicijali M.B., kod kojeg je pronađeno 17 kilograma marihuane, 96 metaka i ukradeni autodijelovi.

Pripadnici ove policijske uprave jučer su izvršili pretrese na osnovu operativnih saznanja da se u kući koju koristi M.B. nalaze droga i predmeti koji potiču iz teške krađe, objavila je Srna.

Tom prilikom pronašli su 16 paketa sa sadržajem suhe zelene materije koja podsjeća na marihuanu ukupne mase 17 kilograma, šest procesora iz automobila i 96 metaka kalibra 7,62 milimetra, priopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pretresi su izvršeni na još sedam lokacija na području Sokoca kod osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem kaznenih djela, a riječ je o osobama čiji su inicijali B.S., L.M. i S.S. Kod L.M. je pronađeno pet procesora iz putničkih automobila.

Nakon kriminalističke obrade protiv M.B. će Okružnom javnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu biti dostavljen izvještaj o izvršenim kaznenim djelima 'Neovlaštena prozvodnja i promet droge', 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija' i 'Prikrivanje'.

Za osobama B.S., L.M. i S.S. se još traga. U tijeku su aktivnosti na pronalasku navedenih i dokumentiranju predmeta.