PRILIKOM KONTROLE Poljak napao policajca u BiH, a podignuta je i optužnica

Tužiteljstvo BiH
Klix

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Jaceka Andrzeya Z. (1985.) iz Poljske, državljanina Poljske, koji je privremeno boravio u migrantskom centru Ušivak u Hadžićima, a trenutno se nalazi u pritvoru. 

Optuženi se, prema navodima iz optužnice, tereti da je, 5.9. ove godine, nakon što je u alkoholiziranom stanju došao u migrantski centar Ušivak u općini Hadžići koji osiguravaju službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo i napao policijskog službenika koji je vršio kontrolu ulaska u objekat, nakon čega je savladan i lišen slobode.

Optuženi se tereti da je napao službenu osobu u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela' iz članka 241b. stav 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.