PRIJEVARA 24-godišnjakinja obećavala turističke aranžmane, a novac uzimala sebi

PRIJEVARA 24-godišnjakinja obećavala turističke aranžmane, a novac uzimala sebi
Ilustracija/Anadolija

Općinski sud Banovići potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) protiv Amine Đ. (24) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je kao osnivač i direktor Turističke agencije 'Diamond Travel' iz Banovića počinila produženo kazneno djelo 'Prijevara'.

Ona je optužena da je u razdoblju od ožujka do srpnja 2021. godine, kao osnivač i direktor pomenute turističke agencije, koju je registrirala tek u lipnju 2021. godine, stupala u kontakte sa većim brojem osoba koje su bili zainteresirane za ljetovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH, te ih dovodila u zabludu da će turistički aranžmani koje odaberu biti i realizirani, iako nije imala namjeru to i učiniti.

Tako je u navedenom razdoblju oko 180 osoba izvršilo uplate cjelokupnih iznosa za usmeno dogovorene aranžmane za ljetovanje na bankovni račun optužene ili njenog muža, ili su izvršili gotovinske uplate, a optužena je novac prisvajala za sebe, ne uplačujući novac hotelima ili drugim turističkim agencijama, zbog čega oštećeni nisu realizirali ni jedan uplaćeni turistički aranžman.

Amina Đ. je optužena da je prijevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba u iznosu od oko 235.000 KM.

Tužiteljstvo je istražne radnje provelo sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TŽ, Odsjek za borbu protiv gospodarskog kriminala i korupcije i Odjeljenjem kriminalističke policije PU Banovići. Tijekom istrage su obavljena i relevantna vještačenja, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.