PRIJETI MU KAZNA OD 15 GODINA ZATVORA Državljanin BiH osumnjičen za ubojstvo poduzetnika u Sloveniji

Policija Slovenija Škoda
Ilustracija

Mariborski policajci istražuju ubojstvo muškarca na području Zgornjeg Dupleka. Navodno je 33-godišnji državljanin BiH usred bijela dana nasmrt pretukao 64-godišnjeg samostalnog poduzetnika, a radnici su ga pronašli u lokvi krvi, javlja '24Ur'. Navodni počinitelj je pobjegao u BiH, a potom tjedan dana kasnije pokušao da se vozi preko Slovenije do jedne od zemalja EU. Slovenački policajci su mu preprečili put i uhitili ga, prenosi Telegraf.

Mariborski istražitelji uhitili su u petak 33-godišnjeg državljanina BiH, koji je osnovano osumnjičen za ubojstvo 64-godišnjeg samostalnog poduzetnika, kojeg su mrtvog zatekli radnici. "Ulaskom u radionicu na podu su uočili krv i mrtvu žrtvu. Odmah su obavijestili policiju", rekao je načelnik PU Maribor Stanko Vidovič.

U međuvremenu, 33-godišnjak je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu. Budući da BiH nije u EU, ne izručuje svoje državljane Sloveniji, zbog čega je postojala opasnost da navodni ubojica ostane nekažnjen. Ipak, pogriješio je.

Očigledno je smatrao da je dovoljno dobro sakrio tragove da ga mariborski policajci ne bi osumnjičili za ubojstvo. Tjedan dana kasnije vratio se u Sloveniju iz Bosne i Hercegovine jer je planirao otputovati na posao u drugu zemlju EU. Njegove planove pokvarili su slovenački policajci koji su ga presreli i uhitili.

Nakon saslušanja, istražni sudac je osumnjičenom odredio pritvor. Osumnjičeni je bosanskohercegovački državljanin sa privremenim prebivalištem na području Republike Hrvatske, koji posljednjih nekoliko mjeseci živi neprijavljen u blizini adrese oštećenog zbog zaposlenja u Sloveniji, navodi Telegraf.

"Naknadnim očevidom na mjestu zločina pronašli smo i osigurali različite tragove i predmete koji potvrđuju sumnje o nasilnoj smrti, među kojima je i tup predmet koji je osumnjičeni koristio u izvršenju kaznenog djela. Policijski službenik – vodič službenog psa – sudjelovali i u inspekcijskom nadzoru za otkrivanje bioloških tragova", rekao je Vidovič.

Prema Vidovičevim riječima, motiv ubojstva, koje je osumnjičeni izvršio iz bezobzirne osvete, vezan je za osobni interes.

"Na osnovu suradnje sa stranim sigurnosnim organima, utvrdili smo da je osumnjičeni povratnik u kaznenim djelima iz oblasti imovinskog kriminala i da mu je već suđeno za kazneno djelo laka tjelesna ozljeda", kaže on. Za kazneno djelo 'Ubojstvo iz nehata iz osvete' zaprijećena je kazna zatvora od najmanje petnaest godina zatvora.