Prijatelj maturantica poručio: Možda sam uskoro uz vas

samoubojstvo, samoubojstvo

'Nije točno ni da su M. Ž. i T. K. pripadnice emo pokreta. One su slušale heavy metal i gothic. Prije bi se reklo da su darkerice. Slušale su Iron Maiden, Tokio Hotel i Rammstein. T. K. je posebno voljela Tokio Hotel, a planirale smo ići na koncert Metallice u Zagreb'', ispričala je Nikolina Šoković, najbolja prijateljica dviju djevojaka koje su počinile samoubojstvo u rijeci Dravi u noći s utorka na srijedu.

Nikolina je za Jutarnji list detaljno opisala svoj posljednji dan s dvije prijateljice. Iako se prvo mislilo da je s njima skočila u Dravu i isplivala, Nikolina je već navečer bila kod kuće.

'Bile smo po kafićima cijeli dan i veselile se završetku srednje škole. M. Ž. i T. K. bile su raspoložene bolje nego inače. Popodne smo otišli u park pokraj škole. Pile smo, priznajem. Oko pola sedam krenule smo na vlak jer sam svojima rekla da ću doći do osam. M. Ž. i T. K. rekle su da idu na toalet u Mercator i neka ja odem do stanice. Vlak je došao, a njih dvije nisu se pojavile. Zvala sam ih mobitelom, ali nisu se javljale. Ušla sam u vlak i više ih nikad nisam vidjela. Nisu mi slale poruke, niti zvale'', ispričala je Nikolina.

Prijatelji dviju djevojaka osnovali su na Facebooku grupu ''Zauvijek u sjećanju'' gdje se opraštaju sa svojim prijateljicama. Mladi H.K. ostavio je uznemirujuću poruku u kojoj je napisao da ih voli obje, te je dodao: ''Možda sam uskoro uz vas''.

U Varaždinu maturanti već treći dan slave završetak srednje škole. Neki od njih kažu da u gradu dosta mladih pripada ili koketira s emo pokretom.

''Poznavala sam ih, njih su dvije bile povučene i ponašale su se depresivno'', rekla je maturantica Srednje strukovne škole koja se školuje za frizerku. Za Jutarnji list je dodala da su ''emači'' često samo dobri glumci kojima u životu ništa ne nedostaje, ali se ponašaju depresivno i glume tugu jer se to zahtijeva od njih kao pripadnika te kulture.