PREVEZENA U SARAJEVO Djevojčica (14) pala s prozora škole

Osnovna škola Kamenica Bihać
OŠ Kamenica

S prozora zgrade Osnovne škole Kamenica kod Bihaća jučer je pala 14-godišnja učenica, koja je tom prilikom teže ozlijeđena i prevezena je u sarajevski Klinički centar. Informaciju su potvrdili iz MUP-a USŽ, prenosi Fokus.

Glasnogovornik Uprave policije MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić kazao je kako je policija prvo dobila informaciju iz Kantonalne bolnice u Bihaću da je dijete dovezeno u tu zdravstvenu ustanovu s ozljedama zadobivenim prilikom pada s prvog kata škole.

“Negdje oko 10:50 iz bolnice je stigla prijava kako je u bolnicu dovezena djevojčica s nepunih 14 godina starosti, koja je navodno pala s prozora, s prvog kata Osnovne škole Kamenica. U početku su konstatirane lakše ozljede, no nakon detaljnih pretraga i obavljenih snimanja utvrđeno je da se ipak radi o težim tjelesnim ozljedama. Zbog toga je djevojčica iz bihaćke bolnice prevezena u Sarajevo, u Klinički centar, na daljnje liječenje”, kazao je Šiljdedić.

Šiljdedić je kazao i kako je policija obavila očevid, te da provodi potrebne istražne radnje kako i pod kojim okolnostima je došlo do pada djeteta.

“Na samom prijemu, pacijentica je bila svjesna i komunikativna, urađena je hitna dijagnostika, CT, RTG i ostale neophodne analize. Nakon pregleda je primljena na Odjel neurokirurgije, odakle je potom premještena u jedinicu intenzivne njege, zbog težine ozljeda. Liječnički konzilij je odlučio da će djevojčicu transportirati na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra u Sarajevo”, kazala je za RTV USK dr. Irma Arifović, načelnica Centra urgentne medicine u Kantonalnoj bolnici Bihać.