Pretučena djevojčica iz Jajca završila na hitnoj nakon objave snimke

Pretučena djevojčica iz Jajca završila na hitnoj nakon objave snimke
Screenshot

Nakon pojave snimke stravičnog vršnjačkog nasilja koje se prije nekoliko dana dogodilo u dvorištu Osnovne škole u Jajcu, otac pretučene djevojčice odveo je u nedjelju kćerku u Hitnu jer joj je naglo pozlilo

Obitelj je o tome obavijestila prijatelje na društvenoj mreži Facebook .

"Kćerku jako je boli glava, a i supruga je u teškom stanju. Ne mogu svima odgovoriti, ovako ću napisati. Hvala vam prijatelji što zovete i pitate, nadam se da razumijete da ne mogu svima odgovoriti pa valjda će biti pravde i za prvi slučaj i drugi, ovaj put nema stajanja ni oprosta. Hvala svima na razumijevanju", oglasio se otac napadnute djevojčice.

Preko iste prijateljice, roditelji su obavijestili da se napad dogodio prije nekoliko dana. Djevojčica je roditeljima kazala da je postila i da se nije mogla obraniti.

"Nije nam odmah smjela reći što se događalo jer su joj zaprijetili ako kaže prije snimke da će joj izbiti slezenu", naveli su roditelji.

Roditeljima su poznate djevojčice koje su njihovoj kćerki držale noge, kao i treća koja ju je tukla. Brat djevojčice koja je udarala njihovu kćerku nagovarao je sestru da jače udara, a drugu djevojčicu da je pljuje, dok je treća sve snimala udaljena od njih 20 metara.

"Mojoj djevojčici nitko nije pomogao. Isto se dogodilo i mom sinu prije godinu kada je brat od djevojčica koja je tukla moju kćerku zvao “Žutog” koji ga je pretukao i ozlijedio mu slezenu", napisala je majka, prenosi Avaz.

Dodala je da od tada ista djeca konstantno provociraju njenu kćerku koja je kući danima dolazila uplakana.

"Dijete je dolazilo kući pješice, nije smjelo autobusom. Razrednici sam se obraćala i policiji, a sad su mi napali dijete", napisali su na profilu svoje prijateljice.

"Dječja pedijatrica pregledala joj je oko koje joj je nateklo. Mi smo je jutros pregledali, ima modrice na nozi i na glavi, te crvenilo na oku, ne znam što da više kažem. Jučer sam saznala za video i zaglavila sam u bolnici u Novoj Biloj, tamo su mi dali injekcije i tablete. Došla sam kući i opet sam jučer otišla u Hitnu", kazala je kroz suze Mirela Omerović.

Očajna zbog premlaćivanja kćerke, jučer se nakon boravka u Hitnoj, uputila prema kući djevojčice koja je tukla njenu curicu i tu je za nju uslijedio novi šok.

"Otišli smo kod kuće djevojčice. Čovjek me je napao i udario me psovao mi majku balijsku, kaže da sam ja njegovu curicu udarila, a nisam je ni dotakla. Mi smo popričali prvi put s njima. Čovjek je rekao ja joj ne mogu ništa, ona je već dobila izbačaj. Ja nju pitam zašto si to uradila. Što ti je moja kćerka uradila, kad on pođe na mene da viče „Otkud ti pravo, marš iz moje avlije, udarili ste mi na dijete“. Nogom me udario u lijevu stranu. Bježala sam i pozvali smo policiju. Jutros je nazvala policija, zovu muža kao prebili je mi, ni nitko nije. Vodio je curicu doktoru i u policiju kao da smo mi nešto napravili. A mi pojma nemamo za to, on je mene udario i uvrijedio. Ljudi su zlo",  priča majka.

Dodala je da ona i suprug nisu znali da snimak i premlaćivanje sve dok ih nisu pitali kako im je kćerka, a djevojčici su prijetili da nikome ne smije reći ništa prije objave snimka, jer će joj inače „izbiti“ slezenu.

Djevojčica dobivala prijetnje

Bez slezene je ostao njen brat kojeg je prije godinu brutalno pretukao mladić pod nadimkom Žuti, a koji je za to dobio uvjetnu kaznu.

"Nije mi do te odštete , on to meni nikad ne može namiriti.Sve je od toga i počelo, evo sad se desilo za curicu. Prozivanje na „Instagramu“ i tuča i u školi i na ulici. Govorili su joj „Ostat ćeš kao brat bez slezene“ i „Ubit ćemo te“. Što god kažem suvišno je sada, došlo mi je vjerujte, da sebi naudim, ne mogu više izdržati", kazala je očajna majka.

Brat od djevojčice koja je tukla kćerku njenu kćerku, zvao je Žutog da dođe, ali kako majka tvrdi, on se, na sreću nije pojavio.

"Ovo se mora spriječiti da se ne bi desilo i drugoj djeci. Ne mrzim ljude, ne dijelim ih, ako poštujem svoju vjeru, poštujem i tuđu. Treba da se malo okrenemo jedni prema drugima, ovo će se sutra desiti drugom djetetu. Ja sam prvi put šutjela kada mi je sin napadnut, zato mi se ovo sad dogodilo. Više ne želim šutjeti i ne želim da se sve ovo zataška, sve smo odmah prijavili policiji", kazala je majka Mirela Omerović.