PRETRESI U NEUMU Uhićen 35-godišnjak, među osumnjičenima i jedna maloljetna osoba

Neum,masovna tučnjava,javni red i mir,droga,pretresi,MUP HNŽ,Neum,uhićenja
Ilustracija

Službenici sektora kriminalističke policije - odjel za posebne namjene, te službenici Policijske postaje (PP) Čitluk, PP Čapljina, postrojba operativne potpore, Policijske uprave Široki Brijeg (MUP ŽZH) su na području Neuma 25. kolovoza proveli operativnu akciju i to u vremenu od 22 sata do 2 sata iza ponoći.

U akciji je izvršen pretres jednog ugostiteljskog objekta, dva stambeno - obiteljska objekta, te u jednom apartmanskom objektu, a sve je to urađeno po pismenoj naredbi Općinskog suda u Čapljini, navodi se iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije.

Kriminalistički je obrađeno sedam osoba od kojih je jedna maloljetna i koja je predana roditeljima i bit će saslušana naknadno.

Tijekom pretresa privremeno je oduzeta veća količina bijele materije koja svojim izgledom asocira na oponu drogu kokain i veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Osumnjičeni I. K. (1988.) iz Neuma je lišen slobode i zadržan je u pritvoru te će protiv njega biti podnesen izvještaj zbog osnovane sumnje da je počinio kaznemo djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Isto tako, tijekom ove akcije kod jedne osobe pronađena je određena količina zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, a kod druge osobe pronađena je i izuzeta određena količina praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

Protiv osumnjičenih bit će nadležnom tužiteljstvu podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga', priopćeno je iz MUP-a HNŽ.